Nyheder

Elevpladsmessen på Rybners har fået vokseværk

Den årlige elevpladsmesse finder sted på Rybners i Esbjerg den 23. januar. Foruden de merkantile erhvervsuddannelser omfatter messen for første gang også de tekniske erhvervsuddannelser og er derfor udvidet betydeligt.

Bag arrangementet står Rybners Tekniske Skole, Rybners Handelsskole, Varde Handelsskole og Handelsgymnasium, Erhvervsgymnasiet Grindsted og Handelsgymnasiet Ribe. Ved at samle kræfterne får elever og virksomheder fra et stort geografisk område mulighed for at præsentere sig for hinanden: fra Hvide Sande i nord, til Vejen i øst og Tønder i syd. Eleverne fra Varde, Ribe og Grindsted bliver kørt med bus til Esbjerg.

- Hver virksomhed får en gratis stand, hvor de kan fortælle om virksomheden og hvordan det er at være ansat som elev. Eleverne bliver opfordret til at medbringe deres cv og eventuelt en ansøgning til en eller flere drømmeelevpladser. Derudover har de på nogle foregående workshopdage forberedt en præsentation af dem selv, oplyser virksomhedskonsulent fra Rybners, Peter Møller Voigt.

Kamp om de dygtige elever
- I en tid, hvor der er stor konkurrence om de dygtige elever, giver det rigtig god mening for virksomhederneat gøre sig bemærket direkte over for de unge. Ligesom der er stor forskel på uddannelserne, er der også stor forskel på virksomhederne, og messen skulle gerne gøre eleverne mere afklarede omkring valget af elevplads. De får mulighed for at få besvaret alverdens spørgsmål om alt fra faglige og personlige kompetencer til specifikke forventninger hos virksomheden, beretter praktikkonsulent fra Rybners,Christina Klingenberg.

Selvom programmet er intenst og messen kun varer ca. tre timer, er atmosfære ved de mange caféborde afslappet. Noget, der passer de fleste unge - og virksomhedsrepræsentanterne - rigtig godt.

Elevpladsmessen foregår i Teknodromen og de tilstødende områder/værksteder tirsdag den 23. januar 2018 fra kl. 9 til 13 på Rybners, Spangsbjerg Møllevej 72 i Esbjerg.

web1.jpg
Arkivfoto

Yderligere information kan fås hos virksomhedskonsulent Peter Møller Voigt: pemv@rybners.dk / 3045 8324.

Fakta: I år omfatter elevpladsmessen på Rybners foruden de merkantile uddannelser inden for detail, handel og kontor også de tekniske erhvervsuddannelser til kok, tjener, ernæringsassistent, vvs’er, murer, tømrer, smed, skibsmontør, lagerassistent, elektriker, mekaniker, maler og frisør.