Nyheder

Mange kontakter blev skabt på elevpladsmesse

Mange håndtryk og ansøgninger blev udvekslet, da elevpladsmessen i EGF Hallen i Esbjerg løb af stablen. Rikke Hansen, som søger elevplads til sommer, var en af 370 elever, som brugte messen til at gøre et godt indtryk på en forhåbentlig kommende arbejdsgiver. Hun medbragte sit cv og ansøgninger skrevet specifikt til ti forskellige virksomheder. 

- Jeg har været lidt nervøs, men jeg synes, det er gået godt. Med det personlige møde får man kendskab til virksomhederne på en anden måde, og jeg får vist mit ansigt, så de ved, hvem jeg er, siger hun.

DSC05333.JPG
Rikke Hansen taler med Lene Kaas, til venstre, og en anden fra Synoptik i Varde. 

Første gang for lille butik
Et af de steder Rikke Hansen søgte elevplads var Synoptik i Varde. Butikken har ikke været med til elevpladsmessen før, og det er også første gang, at butikken ansætter en butikselev, fortæller Lene Kaas fra forretningen. Men de to brillesælgere fra forretningen er glade for, at de kom.

- Eleverne er supermotiverede og har lavet fine ansøgninger. Man kan høre, at der er flere, der på forhånd har tænkt, at de ville besøge os. Det er dejligt, at man får dem mødt. Man får et andet indtryk, end når de bare sender en ansøgning. Vi har heldigvis fået en dejligt masse ansøgninger, ni stk., og det synes jeg er flot af sådan en lille butik, siger Lene Kaas.

Hun er overbevist om, at butikkens kommende elev er at finde i bunken blandt de ni ansøgninger.

Deltagere kom fra Ballerup
Sportmaster sendte tre mand fra hovedkontoret i Ballerup til Esbjerg for at deltage i messen. De deltager i 10 elevpladsmesser rundt i hele landet, og de er godt tilfredse med arrangementet i Esbjerg, siger Peter Mikkelsen fra Sportmaster.

- Det virker meget professionelt. Vi har snakket med mange elever, og de har været godt forberedt. De kommer med ansøgninger og cv, fortæller Peter Mikkelsen.

En af de elever, som har afleveret en ansøgning ved Sportmaster er Najef Halawi, som også er klar til en elevplads til sommer.

- Jeg har været nervøs, men det gik ikke så slemt, som jeg havde regnet med. Jeg fandt ud af, hvordan det er at arbejde hos dem. Det var positivt, siger Najef Halawi, som udover ansøgningen til Sportmaster havde ansøgninger med til Jysk og Rema1000.

Najef Halawi taler med Peter Mikkelsen fra Sportmaster web.jpg
Najef Halawi, til venstre, er klar til en elevplads til sommer og håber på, at det kunne blive i Sportmaster. Peter Mikkelsen fra Sportmaster fortæller om, hvordan det er at være elev i butikskæden.  

Mange kontorpladser
Også mange med elevpladser inden for kontorområdet var med på messen. Det gjaldt for eksempel Det Faglige Hus, som var med på messen for andet år i træk.

- Jeg synes, det er supergodt. Det er dejligt at se alle de unge mennesker, som er engagerede, meget spørgelystne og virker interesserede. Der er rigtig mange, som kommer med specifikke ansøgninger. Jeg synes, der har været mange søde og tiltalende kvikke unge mennesker. Vi kan ikke afvise, at der godt kunne være en af dem, der blev ansat, siger Mette Krammer fra Det Faglige Hus.

messen web.jpg
Mette Krammer og Christian Hansen fra Det Faglige Hus fortæller om elevpladser hos dem. 

Se flere billeder fra Elevpladsmessen her >