Nyheder

Erhvervsskolernes Dag blev skudt godt i gang

Der var travlt på Rybners Tekniske Skole inden dørene kl. 9.00 blev åbnet for det første hold 8. klasser. I ugevis har man planlagt alt med til mindste detalje, så de omkring 2000 indbudte folkeskoleelever kunne få sig en fantastisk oplevelse på Erhvervsskolernes Dag – og måske blive klogere på fremtidens uddannelsesmuligheder.

Oplevelse af uddannelser
Sarah, Maria, Sofia og Julie går i 8.b på Skads Skole og har været rigtig glade for, at deltage i Erhvervsskolernes Dag:

- Det har været spændende at høre om de forskellige uddannelser. Vi har lige haft besøg af en UU-vejleder på skolen, så det har været godt at komme herud og høre om uddannelserne fra nogle andre, siger Sarah Svenningsen.

hjemmeside4.jpg

De fire piger har ligesom de øvrige folkeskoleelever været på guidet rundvisning på teknisk skole. Her har de blandt andet oplevet, hvordan social- og sundhedsassistenter arbejder, set kokke arbejde ved komfuret, smede arbejde med svejseapperatet og murere i gang med mursten og mørtel. Folkeskoleeleverne har også set landbrugsmaskiner og dyr fra det danske landbrug samt set butiksmiljø og modeshow fra Rybners Handelsskole.

Men noget af det, der særligt fangede de fire pigers interesse var redderuddannelsens stand.

- Det måtte være spændende at være redder, siger pigerne enstemmigt.

- Man ved aldrig hvad man kommer ud til – dét kunne jeg godt tænke mig, men jeg er ikke så god til åbne sår og sådan, lyder det fra Sarah.

hjemmeside3.jpg

Erhvervsskolernes Dag giver afklaring
Efter den guidede rundvisning, hvor over 25 forskellige uddannelser kunne opleves, fik eleverne selv lov til at gå på opdagelse. Men når frokosten også skal indtages var der ikke helt så meget tid tilbage til faglig fordybelse.

- Vi kunne godt have brugt noget mere tid, siger Sofia Klint og fortsætter:

- Jeg ville virkelig gerne have været nede forbi social- og sundhedsassistenterne igen. Også redderne – de havde gang i noget med kunstig åndedræt, og det ville jeg gerne have haft set.

Sarah, Maria, Sofia og Julie har alle gjort sig tanker om, hvad de skal efter folkeskolen, men det kan være svært at navigere rundt i de mange uddannelsestilbud.

- Jeg har tænkt lidt på at blive lærer, men der er jo så mange andre muligheder, siger Sarah.

- Så det er jo egentlig meget godt at komme herud og se, hvad man ellers kan blive.

hjemmeside1.jpg

FAKTA
Erhvervsskolernes Dag løber af stablen den 30. september og 1. oktober 2015 og er et samarbejde mellem Rybners Tekniske Skole og Handelsskole, Social- og Sundhedsskolen Esbjerg, Kjærgaard Landbrugsskole samt Esbjerg Kommune.

Alle 8. klasser i Esbjerg Kommune deltager i Erhvervsskolernes Dag og Varde Kommune har også sendt en del.

Se flere billeder fra Erhvervsskolernes Dag på Facebook >