Nyheder

Erhvervsuddannelserne viste sig frem

Se mange flere fotos på Facebook - her - og her!    Se vinderne af skolemesterskaberne her!

Der blev svejset, malet, friseret, kokkereret - og demonstreret og snakket om meget, meget mere i løbet af Erhvervsuddannelsernes Dage den 13. og 14. september. Alle 8. klasser i Esbjerg, Varde og Vejen - i alt ca. 2400 elever - besøgte arrangementet.

Her oplevede de uddannelser fra alle erhvervsuddannelser i Esbjerg Kommune. Det vil sige Kjærgaard Landbrugsskole, Social- og Sundhedsskolen Esbjerg, AMU Vest, Rybners Tekniske Skole og Rybners Handelsskole.

DSC_1094-web.jpg

Folkeskoleeleverne fik først en guidet tur rundt til udvalgte uddannelser, som engagerede elever fortalte om. Derefter fik de lov til selv at gå på opdagelse blandt de mange stande med forskellige aktiviteter og konkurrencer.

- Det er sjovt og spændende at komme rundt til standene, lød det fra Annesofie Stokholm, der går i 8.a på Skads Skole. Hun tilbragte ekstra tid hos Kjærgaard Landbrugsskole, der havde medbragt søde små kyllinger som trækplastre. - Jeg overvejer at blive dyrepasser eller lignende, men i første omgang vil jeg nok i 10. klasse, berettede hun.

DSC_1143 kopi.jpg

Også Jeppe Kulmbach og klassekammeraten Jeppe Bysted Toksvig hyggede sig.

- Jeg har to storebrødre, der har gået på teknisk skole, og det kunne meget vel tænkes, at jeg også vælger en teknisk erhvervsuddannelse, fortalte Jeppe Kulmbach, der lige nu går i 8.b på Gørding Skole.

DSC_1117-web.jpg

Populær e-sport-stand
Blandt årets nyheder var e-sport-standen, som var bemandet af medlemmer fra eSport Esbjerg. På den populære stand kunne eleverne prøve to gamer-computere og dyste mod hinanden. Der var også mulighed for at prøve en virtual reality unit - en ”hjelm med skærm”, der eksempelvis gav brugeren en oplevelse af at køre i en rutchebane.

Rybners har planer om at etablere et e-sportcenter, som kan bruges af alle gamere i fritiden, og derudover lancerer uddannelsesinstitutionen en ny udgave af 10. klassestilbuddet Business10 og Tech10, hvor e-sport bliver et af valgfagene.

DSC_1109-web.jpg

Sideløbende med Erhvervsuddannelsernes Dage løb skolemesterskaberne af stablen. Her konkurrerede de dygtigste elever i at udføre deres håndværk. De fleste af vinderne går videre til regionsmesterskaber. Hvis de også vinder der, kan de gå videre til DM i Skills.

DSC_1196-web.jpg

DSC_1223-web.jpg