Nyheder

Kursus har spredt arbejdsglæde blandt ernæringsassistenter

Stor arbejdsglæde, fokus på, hvordan man selv påvirker sine omgivelser, et større sammenhold og lyst til at udvikle sig. Det er bare nogle af de resultater der har været af et kursusforløb, som Rybners Kursuscenter har tilrettelagt for ernæringsassistenter ansat i Esbjerg Kommunes køkkenområde.

Det vil få en positiv betydning for Esbjerg Kommune – både økonomisk på grund af mindre sygefravær – og på grund af større arbejdsglæde og engagement blandt medarbejderne, fortæller Pia Busk, som er leder af køkkenområdet:

- Alle medarbejdere har flyttet sig i forhold til den personlige udvikling, det har gjort stort indtryk på alle, for jo større kendskab, den enkelte har til sig selv, jo bedre bliver trivslen og arbejdsmiljøet i køkkenet, fordi folk håndterer konflikter og samarbejder på en anden måde. Det kan ses på sygefraværet, som i forvejen er lavt. Vi forventer at reducere det med ca. 10 % i 2014, siger hun.

ernaeringsassistenter web.jpg

Maibritt Dahl Christiansen og Marlene Poulsen er to af de 117 ernæringsassistenter, som har været på kursus. De tre kursusuger fordelt over det sidste års tid har udviklet dem faglig og personligt. Især den personlige udvikling har betydet den største forandring i køkkenet for de to, som begge er ansat i Bramming Centralkøkken.

- Det har været fantastisk. Jeg er blevet meget mere åben og kan have mere ansvar og overblik i køkkenet. Jeg er bedre til at sætte folk i gang og er blevet meget mere positiv. Og så kan jeg åbne min mund mere, hvis der er noget, jeg ikke synes er, som det skal være, siger Maibritt Dahl Christensen.

Lyst og gåpåmod
Før de tog af sted, tvivlede de på, at kurset overhovedet ville give noget, fortæller Marlene Poulsen.

- Jeg var rigtig negativ. Men vi har arbejdet meget med personlig udvikling, og det har givet mig rigtig meget i forhold til, hvordan jeg selv er, og hvordan jeg tager tingene. Man kan selv gøre meget for, at det ikke bliver negativt. Da jeg kom tilbage, havde jeg meget mere lyst og gåpåmod, fortæller hun.

- Det har fyldt meget hos os og gjort os mere positive overfor arbejdet, tilføjer Maibritt Dahl Christensen.

Derudover er de også glad for at være blevet sendt på kursus sammen med kolleger fra andre køkkener. De har opbygget et kollegialt fællesskab blandt de 117 ernæringsassistenter.

- Vi er en stor arbejdsplads, hvor vi tidligere har set os mere som konkurrenter. Vi er et stort team, fastslår Marlene Poulsen.

Det større kollegiale fællesskab betyder meget for køkkenområdet som en helhed, fortæller leder Pia Busk. Medarbejderne udveksler erfaringer på tværs af køkkener, har ikke så meget modstand mod jobrotation og medarbejderne bliver i højere grad inddraget i udviklingsarbejdet med en strategi for kvalitet og smag.

- Det har tilsammen givet en større forståelse for hele organisationen og af de beslutninger der bliver truffet, siger hun.

FAKTA
Alle 117 medarbejdere fra Køkkenområdet i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune skal i løbet af et halvt år på tre ugers kursus på Rybners Kursuscenter.

Esbjerg Kommune har ansat 22 ledige i jobrotation for at vikariere for de medarbejdere, som er på kursus. Kommunen får tilskud til vikarerne for hver time de 117 medarbejdere er på kursus.

Før de kom ud som vikarer, gennemførte de 22 ledige et to ugers kursus på Rybners Kursuscenter.

Rybners Kursuscenter specialtilrettelægger mange kursusforløb til virksomheder. Kontaktperson: Kirsten Sinding: e-mail: ksi@rybners.dk, tlf. 6122 0955.