Nyheder

Esbjerg Realskole køber Statsskolen af Rybners

Esbjerg Realskole og Rybners er nået til enighed om at handle den tidligere statsskole. Per 1. Juli 2017 vil Esbjerg Realskole overtage skolen, som Rybners aktuelt benytter til undervisning af handelsskoleelever.

”Timingen kunne ikke være bedre. Rybners ønsker at samle sig på færre adresser, og vi mangler plads. Det er den optimale løsning for begge parter”, siger Gertie Baungaard Gorzelak, bestyrelsesformand på Esbjerg Realskole.

En god og konstruktiv dialog om købet har stået på siden det tidlige forår, og købet faldt endelig på plads i løbet af september, da Esbjerg Realskole solgte sine bygninger i Kronprinsensgade/Nygårdsvej.

”Det glæder mig, at den smukke gamle bygning i Svendsgade fortsætter sin lange tradition som skole”, udtaler Michael Mathiesen, formand for Rybners` bestyrelse.

Derudover er bestyrelsesformanden godt tilfreds med, at Rybners nu kan samle de merkantile og tekniske erhvervsuddannelser på Spangsbjerg Møllevej.

”Undervisningen på handelsskolen kommer til at foregå i nyrenoverede lokaler, der passer med de pædagogiske linjer, vi kører efter”, siger han med henvisning til den planlagte renovering af fløj A, hvor handelsskolen efter flytningen kommer til at høre hjemme.

Nye miljøer
Ejerskiftet betyder, at Rybners kan hente store besparelser - en nødvendighed i forhold til de politiske sparekrav.

”Vi er nødt til at tænke anderledes og finde nye måder at tilbyde endnu mere kvalitetsundervisning for færre midler”, konstaterer Michael Mathiesen og tilføjer, at det blandt andet er væsentligt for Rybners` økonomi, at man fremover sparer kantinedriften i Svendsgade.

For Esbjerg Realskole betyder købet, at man går fra cirka 4.000 m2 til cirka 6.000 m2. Det giver bedre muligheder for at drive den skole, man gerne vil.

”Vi har ramt loftet for, hvad de nuværende rammer kan klare. Når 3.A. har musik, så har de tre nærmeste klasselokaler også musik. ”Hvis vi skulle videreudvikle skolen i Kronprinsensgade, ville det kræve en omfattende renovering og udbygning. Med købet af Statsskolen får vi det albuerum, som gør det muligt for os at skabe de læringsmiljøer, vi ønsker. Eksempelvis bedre forhold til gruppearbejde og en opgradering af vores faglokaler”, siger skoleleder Carsten Thyrsting.

Svendsgade

Fakta

Skolen vender hjem
Med rødder tilbage til 1880’erne er Esbjerg Statsskole den ældste gymnasieskole i Esbjerg. Den hed faktisk Esbjerg Realskole frem til begyndelsen af 1900-tallet. Her skiftede den navn til Esbjerg Gymnasium, inden den skiftede navn igen i 1920 til Esbjerg Statsskole. Skolen fik nyt navn igen 2011, hvor byens statsskole og handelsskole slog sig sammen under navnet Rybners. Nu får skolen så sit gamle navn igen: Esbjerg Realskole.