Nyheder

Esbjergs første EUX’er blev færdig

Med et 7-tal for det afsluttende eksamensprojekt blev Henrik Ulstrup Hansen færdig med den fireårige uddannelse EUX tømrer.

- Det lettede mest i går, da vi blev færdige med den teoretiske del af svendeprøven, og jeg fik 10. I dag skulle bare overstås, sagde den nyslåede EUX’er, efter familien og uddannelsesleder Jørgen Thyrsting havde ønsket tillykke.

Martin Ulstrup Hansen web.jpg

Med EUX uddannelsen har Henrik Ulstrup Hansen både fået en tømreruddannelse og en eksamen på gymnasialt niveau – svarende til en HF-eksamen – der gør at han kan følge sin drøm om at læse videre straks efter afsluttet uddannelse.

Henrik Ulstrup Hansen har uddannelsen igennem vekslet mellem elevtid ved Tømrer og snedker Jan Drøhse i Løgum Kloster og skoleophold. Han har endnu nogle måneder tilbage, før elevtiden er forbi, men svendeprøven og EUX-eksamen er overstået.

Derefter har han planer om at læse videre til diplomingeniør i integreret design på Syddansk Universitet i Odense.

Men først skal EUX eksamen fejres. På torsdag er der dimission med eksamensoverrækkelse, taler og champagne på Rybners Tekniske Skole. Ud over de 15 EUX’ere deltager familie og mester. Derefter skal Esbjergs 15 første EUX’ere i byen og feste.