Nyheder

Aftale om ny 10. klasse faldet på plads

Erhvervsskolerne i Esbjerg – Rybners Tekniske Skole, Rybners Handelsskole og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg – er blevet enige om en aftale om den nye 10. klasse.

EUD 10 er en del af erhvervsskolereformen, og kommunerne er fra august forpligtet til at udbyde EUD 10. I både Esbjerg og Varde Kommuner sætter man pris på at løse opgaven ved et samarbejde med erhvervsskolerne i Esbjerg.

- Vi er glade for at vi har det samarbejde med Esbjerg Kommune og med de andre samarbejdspartnere, siger skolechef Flemming Skaarup fra Varde Kommune.

Birthe Christensen, kontorchef i Børn og Kultur i Esbjerg Kommune, er enig og tilføjer:

- Vi er glade for at kunne tilbyde unge, som har brug for det, et EUD 10-forløb. Vores grundskolevejledere hilser også det nye tilbud velkommen, og vi er sikre på vi får et rigtigt godt tilbud op at stå til august.

EUC_V_300812__MG_4956 (1).jpg

EUD 10 er målrettet de elever, som er motiverede for en erhvervsuddannelse, men ikke opfylder de nye adgangskrav på mindst 02 i dansk og matematik, eller som ikke er afklarede om eller hvilken erhvervsuddannelse, som kunne være noget for dem.

Eleverne kommer tydeligt til at mærke forskel på en almindelig 10. klasse, idet mindst 30 % af undervisningen kommer til at bestå af erhvervsuddannelsesfag – det kan være på handelsområdet med fokus på butik og handel, på det sundhedsfaglige område eller på de tekniske uddannelser som murer, VVS- og energiuddannelsen med videre.

På Rybners Tekniske Skole har vicedirektør Olaf Rye store forventninger til den nye 10. klasse.

- Det får stor betydning for vores erhvervsuddannelser på lang sigt, at en gruppe af elever vil få et fagligt løft og blive mere afklarede i deres valg af uddannelse. Målet er at flere skal gennemføre en erhvervsuddannelse, og vi mener, at EUD 10 er et skridt i den rigtige retning, siger Olaf Rye, som er vicedirektør på Rybners.

Samarbejdsparterne er nu i gang med at lave informationsmateriale, som skal ud til målgruppen i løbet af april.


Yderligere oplysninger:
Vicedirektør Olaf Rye, mobil: 2179 8555, e-mail: orj@rybners.dk