Nyheder

EUX’ere styrkede det engelske på studietur

Besøg på Building Crafts College, den tekniske skole i London.

Der var masser af oplevelser – både faglige og sociale – da første årgang af EUX-uddannelsen tog på studietur. Den første årgang af EUX’ere er alle tømrereelever. De er i gang med deres tredje år af uddannelsen – deres første hovedforløb, efter de har taget et år på grundforløb og et år som elev ved hver deres mester. På hovedforløbet skal de blandt andet have engelsk på B-niveau, så derfor arrangerede skolen en studietur, som inkluderede en masse engelsk og besøg på en teknisk skole i England.

Og det fik de rigtig meget ud af, fortæller Henrik Ustrup Hansen, som er ansat som elev ved Jan Drøhse i Løgumkloster, og Simon Søby Jensen, som er elev ved Jens Ove Jensen i Bramming.

Teknisk skole er privat
Den største oplevelse var at besøge en teknisk skole.

- Det var meget spændende. De gjorde meget mere i finarbejde. Vi blev måske lidt overraskede over, hvor fint det var i forhold til, hvor langt de var på uddannelsen, fortæller Henrik Ustrup Hansen.

De danske elever snakkede med de britiske elever og skoleinspektøren. Han viste dem rundt på skolen, som var en privatskole.

- Det kostede en del penge at gå på den skole, oplyser Henrik Ustrup Hansen.

Lærte engelsk 
Ellers gik turene til museer som Science & History Museum, fodboldkamp og det olympiske stadion. Fælles for turene var, at drengene hyggede sig og fik talt en masse engelsk.

- Det styrkede klassens engelskniveau. Det er der man lærer noget. Når man bruger det, så sidder det fast, siger Simon Søby Jensen.

Klassen har siden uddannelsesstart haft det godt sammen, så Londons pubs blev også besøgt, ligesom hygge på vandrerhjemmets værelse ikke blev forsømt.

euxstudietur1.jpg
13 drenge og 1 pige var af sted i London. 

euxstudietur3.jpg
Inde og se engelsk fodbold.