Nyheder

EUX tømrere afslørede flotte resultater til dimission

Der er ingen, der skal sige, at en EUX tømrer ikke kan sit håndværk, fordi han bruger mere tid på teori. Det viste i hvert fald de EUX tømrere, som torsdag dimittererede som de første fra Rybners Tekniske Skole. Ud af 13 blev fire af svendeprøverne antaget med bronze. Det vil sige, at gennemsnittet for den praktiske udførelse af svendeprøven og den teoretiske fremlæggelse, lå på mellem 11,01 og 11,4.

Masser af taler
Alle EUX tømrerne fejrede torsdag deres eksamen ved en dimission på Rybners Tekniske Skole. Både en lærer, en uddannelsesvejleder, uddannelsesleder Jørgen Thyrsting, en repræsentant fra 3F og formand for skolens bestyrelse og for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen hyldede de nyuddannede svende. Han satte pris på deres mod til at tage en helt ny uddannelse. 

dim web.jpg
En pige og 12 drenge afsluttede EUX-eksamen med en dimission. 

- Man kan aldrig få for meget viden eller uddannelse. Tværtimod kan man da meget bedre bidrage til samfundet, jo mere viden man har, jo dygtigere man er. Vi har jo brug for nogle rollemodeller, så vi kan få flere ind på EUX. Og der er I jo helt perfekte, både som rollemodeller over for folkeskoleelever, men også over for virksomhederne, så de kan se, at EUX er en rigtig vej at gå. Så de kan tage nogle flere EUX'ere i lære, sagde Michael Mathiesen. 

Derudover blev der uddelt gaver og priser til nogle af eleverne:

Jonas Falkensgaard blev hædret for det højeste gennemsnit på holdet.

Simon Søby Jensen modtog lærernes æresbevisning, et traditionelt tømrerbælte, for sin indsats gennem studiet. 

3F donerede en gave til Jenushan Vimaleswaran, som holdet ved en afstemning havde kåret til den bedste kammerat. Han holdt også en tale, hvor han især snakkede om det gode kammeratskab på holdet. 

jenushan.jpg
Holdets beste kammerat, Jenus, holdt tale for sine kammerater.

- Tak for en verdensklasse klasse. Det har været fire fantastisk gode år. Vi har et vanvittigt godt fællesskab i og uden for klassen, sagde Jenus, som han kaldes til daglig. 

Han kunne endnu ikke fejre sin EUX-eksamen helt, da han brækkede armen, så han ikke har lavet svendeprøve endnu. Den tager han til efteråret. 

dim2 web.jpg
Uddannelsesleder Jørgen Thyrsting holder tale for holdet.