Nyheder

De serviceorienterede erhvervsuddannelser løfter hinanden

Med udgangspunkt i det tidligere SKILLS-mesterskab for detail- og handelselever på Rybners Handelsskole havde eleverne opstillet en række kreative stande i Glassalen på Spangsbjerg Møllevej. Her blev der blandt andet budt på lækre smagsprøver og sjove konkurrencer, mens dommerne gik rundt og bedømte de forskellige fagretninger.

Eleverne fra afdelingen Mad til Mennesker konkurrerede på smagsoplevelser, udseende, smag og borddækning, mens handels- og detaileleverne konkurrerede på salgsopstillinger og virksomhedspræsentationer.

IMG_0897.JPG

- Med initiativer som disse vil vi gerne integrere de serviceorienterede erhvervsuddannelser på tværs af skolerne og dermed skabe et endnu mere spændende læringsmiljø, fortæller underviser på handelsskolen, Lena Marie Skovning. 

Underviserne har allerede et nyt projektsamarbejde i støbeskeen, nemlig en café, som efter planen skal åbne til foråret på teknisk skole. - Det bliver spændende. Her kommer eleverne virkelig til at arbejde sammen på tværs af uddannelserne, konstaterer Lena Marie Skovning.

Nu gælder det lærepladsen
- En fra min gruppe vil gerne have en fremtid inden for Jysk. Hun har været i praktik hos dem i en uge, og de blev glade for, at vi ville udstille deres produkter. Nu er hun blevet lovet en elevplads, beretter handelseleven Luna Hashem.

Eleverne begynder på deres elevplads til januar. Luna har planlagt at tage dele af sin uddannelse i Michigan, USA, hvor hun har familie. - Jeg har allerede kontakt til en makeup-virksomhed, beretter hun glad.

IMG_0909-web.jpg

Ved ernæringsassistentelevernes stand blev der budt på ristet rugbrød med røget laks rørt op med flødeost, røde peberkorn, purløg og saft og skal af lime og til dem med en sød tand rabarberkompot med hvid chokoladeskum, crunch og mynte.

- Jeg har været så heldig at få en voksenlæreplads på Kolding Sygehus, fortæller Anke Ohrt Hansen på 57. Hun er uddannet pædagog og zoneterapeut og har arbejdet ti år som ufaglært i en kantine, men nu vil hun have papir på sine kundskaber.

Det samme gælder holdkammeraten Camilla Bramsen Madsen på 22 år: - Jeg er oprindelig uddannet webintegrator, men ville hellere lave noget andet. Nu har jeg fået læreplads på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg og glæder mig meget til at komme i gang.

IMG_0918-web.jpgIkke-navngivet-1.jpg