Nyheder

Faglig påbygning – En døråbner for flere lærepladser

På mange af de uddannelser, som vi udbyder for vores elever på Rybners Tekniske Skole, er der mulighed for at vælge op til fire ugers faglig påbygning til uddannelsen. En faglig påbygning er et tillæg til uddannelsesaftalen mellem virksomheden og lærlingen og giver mulighed for individuel opkvalificering af lærlingen. På Rybners ser vi ofte, at smedelærlingene vælger en faglig påbygning i form af blandt andet svejse- eller truck-certifikater.

Win-win

Det er eksempelvis næsten umuligt at få lov til at svejse, hvis man ikke har et svejsecertifikat, og der er derfor mange elever, som allerede i deres praktikperiode tager deres første svejsecertifikat. Den enkelte elev får en styrket og attraktiv opkvalificering, og virksomheden får en medarbejder, der fagligt indgår i væsentlig flere arbejdsopgaver i virksomheden.

Fagrettet_påbygning_2
At erhverve et truck-certifikat er en af de mest populære faglige påbygninger.

Virksomhedskonsulent Søren Bo Christensen fra Rybners Praktikcenter er ikke i tvivl om, at en faglig påbygning giver fleksibilitet i uddannelsessystemet og åbner døren for nye lærepladser.

 - En klar win win situation for både elev og virksomhed, siger han.

Ny faglig påbygning på auto-området

Vi udvikler vores tilbud løbende, og til næste år supplerer vi rækken af tilbud med en faglig påbygning inden for auto-området med et kursus i kundeservice. Vi opretter kurset på baggrund af henvendelser fra både virksomheder og samarbejdspartnere, og vi har store forventninger til, at kurset vil gøre vores elever endnu mere attraktive for den enkelte virksomhed.

Vil du vide mere om faglig påbygning, så kontakt vores praktikpladskonsulent Søren Bo Christensen direkte på telefon 6155 8073 eller sbc@rybners.dk