Nyheder

Fartbump blev vinderidéen

Der sker alt for mange uheld i trafikken. Med musik i ørerne og en mobil imellem hænderne, er det særligt de unge trafikanter, der er udsatte – og det skal der laves om på.

Esbjerg Kommune tog derfor fat i Rybners Tekniske Gymnasium, og spurgte om eleverne kunne være behjælpelige med gode ideer. Det kunne eleverne sagtens, og straks gik de i tænkeboks.

Hjemmeside1.jpg

Praksisnært projekt
I løbet af de sidste måneder har eleverne derfor udtænkt og afprøvet nye tiltag, der i praksis vil kunne forbedre trafiksikkerheden i Esbjerg. I fredags var det tid til at præsentere resultatet af deres hårde arbejde.

- Jeg håber at I kommer med nogle gode ideer, som Esbjerg Kommune kan bruge, sagde Anders Kronborg, formand for Teknik- og Byggeudvalget i Esbjerg Kommune, inden eleverne på skift indtog scenen.

Hjemmeside4.jpg

Ud over Anders Kronborg var også Søren Schrøder og Jane Svinkløv fra Esbjerg Kommune, Birger Villadsen fra COWI og Henrik Dresbøll fra WElearn mødt op for at overvære elevernes præsentationer.

Den bedste ide skulle findes og overrækkes ”Effekt-prisen” – og her var dommerne efter lidt betænkningstid ikke i tvivl: Den skulle drengegruppen fra 2G have!

Modificerede fartbump
Cyklister på Spangsbjerg Møllevej ned mod Stormgadekrydset kører utroligt stærkt. Der er registreret adskillige uheld i netop dét kryds, og det ville Frederik Svendsen, Jonas Schmidt, Rasmus Kristensen og Jacob Christensen fra 2G gerne finde en løsning på.

Modificerede fartbump kalder de deres ide, og handler om at hvide striber på cykelstien skal få cyklister til at sætte farten ned. De fire drenge var blandt andet ude på cykelstien for at foretage fartmålinger, hvorefter de med hvid gaffatape imiterede de egentlige fartdump. En efterfølgende fartmåling viste, at deres fartbump havde en effekt, da cyklisterne reducerede deres hastighed væsentligt.

Den ide var det fremmødte ekspertpanel så vilde med, at den var Effekt-prisen værdig. Og ikke nok med det, Anders Kronborg meddelte også, at ideen ville blive ført ud i virkeligheden – hvis altså politiet godkender den.

Hjemmeside3.jpg
Anders Kronborg overrækker vindergruppen Effekt-prisen.