Nyheder

Elever er med til at skabe en fest for livet på Margrethegården

Onsdag den 26. september er der lagt op til et brag af en fest på plejehjemmet Margrethegården i Ribe. Her fejrer beboerne sammen med personale, frivillige og elever fra Rybners' erhvervsuddannelser livet mellem mennesker på tværs af generationer og organisationer.

Hele morgenen og formiddagen op til festen vil elever fra Rybners forkæle beboerne med hjælp til håropsætning, let makeup, neglelak osv., mens andre elever forbereder et treretters festmåltid, som de begynder at servere fra middagstid. Den røde løber, et banner, en fotograf, blomster, musik og meget mere vil også være på plads fra omkring kl. 12, hvor alle beboere bydes velkomne, får taget billeder og ledsages ind i festsalen.

Omgivelserne bakker op
Den ekstraordinære fest for livet er kun blevet mulig gennem en fantastisk opbakning fra omgivelserne. Tre unge kvinder samlede i julen 2017 omkring 100 mennesker til julebanko i Ribe. Overskuddet herfra valgte kvinderne at aflevere til byens ældste borgere på Margrethegården.

Flere lokale virksomheder bakker op om arrangementet ved f.eks. at sponsorere blomster til bordene, og sidst, men ikke mindst, så betyder et spændende samarbejde med Rybners, at beboerne kan se frem til kompetent hjælp fra de unge elever til både hår og makeup før festen og tilberedning og servering af festmåltidet.

- Det er fantastisk at opleve, hvordan frivillige i form af både enkeltpersoner, uddannelsesorganisationer og erhvervsliv bakker op om at skabe stjernestunder for de ældre i vores kommune. Jeg vil gerne sige alle bidragydere en kæmpe stor tak, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog.

Fakta

  • Festen for livet for beboerne på Margrethegården finder sted onsdag den 26. september 2018 kl. 12 på Områdecenter Margrethegården, Skyttevej 200, 6760 Ribe. Pressen er velkommen fra kl. 10.