Nyheder

REOC og Vis min Dag er klar til den store finale i Industriens Hus

Tilbage i januar blev Det Sydvestjyske Mesterskab i Entreprenørskab afholdt på Rybners Handelsgymnasium i Grådybet. Her deltog 277 innovative elever og 53 dommere fra det esbjergensiske erhvervsliv.

De 16 bedste elevvirksomheder - heriblandt hele syv fra Rybners Handelsgymnasium - kvalificerede sig til regionsfinalen på SDU Kolding. To af grupperne er gået videre til DM-finalen, der afholdes ved et stort event i København onsdag den 18. april. De to elevvirksomheder er ”Vis min Dag” bestående af Kamilla, Kari, Julie, Lærke og Maja fra HH2C, der har udviklet en onlinekalender til demente, og drengegruppen ”REOC” bestående af Emil, Emil og Oliver, ligeledes fra HH2C, der har opfundet et koncept vedrørende brugskunst lavet af affaldsplast fra verdenshavene.

Eleverne arbejder tværfagligt med projektet i fagene virksomhedsøkonomi, afsætning og innovation, hvor underviserne Jesper Heiberg og Anne Marie Sørensen ifølge eleverne formår at smitte dem med deres store engagement.

Eleverne har arbejdet med deres projektvirksomheder lige siden skoleårets begyndelse og kommer takket være tværfagligheden og de engagerede undervisere hele vejen rundt om det at være entreprenør, få en god idé, lave markedsundersøgelser og så videre.

Reoc.JPG

Vis min dag.JPG

Nyttigt affald
I virksomheden Reoc - navnet er en sammentrækning af ”Reviving the oceans” - arbejder Oliver Ebsen, Emil Hviid Pedersen og Emil Pape Vestergaard med ”havfald”, altså affald fra havet.

- Vores idé går ud på at smelte havfald, primært plastic, om til boliginteriør og brugskunst, som vi vil sælge videre til Imerco og lignende butikker, beretter Emil Pape Vestergaard.

Med hjælp fra Rybners Tekniske Gymnasium og en plasticekspert, der blandt andet er ekstern lektor på Aalborg Universitet Esbjerg, har gruppen udviklet en prototype, der helt konkret viser ideens potentiale.

- Vi har indgået et samarbejde med ”Ren Strand Fanø” - et lokalt initiativ, som indsamler store mængder havfald. Tre procent af overskuddet skal gå til dem. Samtidig håber vi også at få et samarbejde med kommunerne op at stå, oplyser Emil Hviid Pedersen.

I første omgang forestiller de ambitiøse hhx’ere sig at lægge ud med produktion af en lokal produktserie, helt oplagt fra Vadehavsområdet, men på sigt ser de også muligheder i at internationalisere konceptet.

Fakta

  • Konkurrencen Company Programme, tidligere kendt som Young Enterprise, afholdes af Fonden for Entreprenørskab.
  • Som landsdækkende konkurrence for landets ungdomsuddannelser har Company Programme samlet flere end 4.000 deltagere på landsplan, som alle dyster med deres eget unikke produkt.
  • Formålet med konkurrencen er at samle landets iværksætterspirer med passion og drive, og at give dem et realistisk indblik i den proces, man gennemgår for at blive selvstændig eller realisere den gode idé.