Nyheder

Motivationen er i top efter finaledeltagelsen i Unge Forskere Senior

Finalen i konkurrencen Unge Forskere Senior strak sig over tre dage og foregik i Forum, Købehavn, med deltagelse af Prins Joachim på den sidste dag.

- Det var en fed oplevelse at være blandt de sidste fem procent i konkurrencen. Jeg mødte mange inspirerende mennesker, blandt andet en kinesisk deltager, som jeg har aftalt at holde kontakt med og eventuelt besøge, beretter Julie.

Hun fik også tilbudt at deltage i Talentvækst i Syddanmark og den internationale konkurrence for unge forskere, Google Science Fair, men takkede nej til begge konkurrencer, fordi hun vurderer, at hendes projekt ikke rigtig egner sig til det.

Unge Forskere Senior 1.jpg
Julies projekt tager udgangspunkt i hendes studieretningsopgave (SRP), ”Den specielle relativitetsteori”, som hun har skrevet i fagene matematik og fysik.

- Jeg har tænkt mig at snakke med min fysiklærer om at komme ind i 2.g-klasserne og fortælle om muligheden for at melde sin SRP-opgave til konkurrencen i forskellige kategorier. Det var sådan lidt tilfældigt, vi fandt ud af at tilmelde mig, så jeg vil gerne gøre andre elever opmærksomme på muligheden, fortæller Julie, som forinden finalen også fik nye oplevelser på en to-dages camp på videnskabscentret i Sorø.

Dropper sabbatåret
I det hele taget har konkurrencedeltagelsen gjort Julie opmærksom på det sjove i at formidle viden til andre.

- Den ene af finaledagene skulle vi formidle vores projekter for børn, og det var en god oplevelse, siger gymnasieeleven, der har besøgt NASA to gange og overvejer at læse astrofysik, når den røde studenterhue kommer i hus til sommer.

Jeg er blevet endnu mere bidt af fysik - og særligt astrofysikken. Faktisk så meget, at jeg nu overvejer at droppe sabbatåret for at kunne fortsætte studierne med det samme, konstaterer det unge forskertalent.

Læs mere om Unge Forskere Senior her.