Nyheder

Fire Rybners-elever skal dyste til DM i Skills

rebekka højkant.jpgMalerelev Rebekka Vedstesen træner til DM i Skills hver fredag på Rybners Tekniske Skole. Hun har fået fri fra sin læreplads til at øve.

Rybners-elever kommer til at konkurrere inden for hvert deres fag, når DM i Skills løber af stablen den 4. – 6. februar i Messe C i Frederica. 

De fire elever er:

  • Malerelev hos Kurt Skovdahl i Tistrup, Rebekka Vedstesen
  • Smedeelev hos Harsø Maskiner i Fåborg, Daniel Bertelsen
  • Tjenerelev hos Restaurant Gammelhavn, Mette Lillelund
  • Kokkeelev på Ruths Hotel i Skagen, Jesper Løbner

Eleverne oplever stor opbakning fra deres lærepladser. For eksempel har malermester Kurt Skovdahl givet sin elev Rebekka Vedstesen fri hver fredag fra oktober indtil DM i Skills er overstået til at træne på Rybners Tekniske Skole. Disciplinerne til DM i Skills er meget specialiserede, så Rebekka Vedstesen har brug for at øve. Hun sætter stor pris på sin mesters opbakning.

- Han synes, det er helt vildt. Han er meget stolt, fortæller hun.

Også hendes mor arbejder som maler, så hun er også meget stolt af sin datter.

Til DM i Skills skal hun lakere en dør, tapetsere rundt om døren og lave sin egen udsmykning af en væg. Men den sværeste disciplin, som tæller flest point, er at overføre en skitse til en væg og male den i fri hånd.

- Det er meget svært, fordi det skal være så præcist. Hvis bare man maler en millimeter forkert, så får man minuspoint, fortæller hun.