Nyheder

Fire piger og en klog drikkedunk

14,5 procent af alle indlæggelser på landets sygehuse skyldes dehydrering og det er ikke billigt, da omkostningerne hurtigt kan løbe op i adskillige millioner kroner årligt. Det er ofte ældre mennesker, der lider af væskemangel og i sidste ende dehydrering – og det bør der gøres noget ved, mener fire piger fra 3f på Rybners Tekniske Gymnasium. Så det har de gjort.

En smart ide
Caroline, Trine, Cherina og Pernille brillerede til sidste års teknologieksamen. Sammen gik de op og fortalte om deres udvikling og arbejde omkring en intelligent drikkedunk, der netop kunne forebygge dehydrering blandt ældre mennesker. Pigernes brug af teori, naturvidenskabelig metode samt fremvisning af en flot prototype, resulterede i fire store 12-taller, og de blev indstillet til DM i Teknologi og Erhvervscase. Men først skal de regionale mesterskaber overstås.

hjemmeside1.jpg

Måske regionens bedste ide
73 hold fra tekniske gymnasier og handelsgymnasier deltager i de regionale mesterskaber i dag, som bliver afholdt rundt om i de fem regioner. Pigerne fra Rybners drager derfor mod Fredericia, hvor de med deres drikkedunk skal dyste i teknologiske opfindelser. Hhx-eleverne dyster i erhvervstalent, og også her er Rybners Gymnasium repræsenteret med et hold.

De regionale mesterskaber vil foregå i tre konkurrenceforløb, hvor holdene først får 20 min. til at præsentere deres opgave for en række censorer, som efterfølgende udpeger tre htx-hold og tre hhx-hold, som går videre til semifinalen. Første mål for pigerne er klart at komme i semifinalen.

- Vi glæder os, men vi er også lidt nervøse, lyder det spændt fra pigerne.

- Det må man også gerne være. Det viser at man vil det, lyder det beroligende fra pigernes teknologilærer Henry Schmidt Hansen, og fortsætter:

- I har noget I kan være superstolte af. Jeg er ikke spor nervøs på jeres vegne.

I semifinalen bliver de seks hold kaldt op et af gangen, hvor de får 5 min. til at præsentere deres projekt igen. Efterfølgende udpeges et htx-hold og et hhx-hold, som går videre til finalen i DM i Teknologi og Erhvervscase i København den 20. oktober.

Derudover har alle hold en stand til rådighed, som de kan bruge til deres repræsentation. I løbet af mesterskabet vil den flotteste stand blive kåret.  

Vi ønsker alle Rybners-elever et godt mesterskab!

FAKTA
Caroline Pedersen, Trine Møller Nielsen, Cherina Hassing Hansen og Pernille Ladegaard går alle i 3f på Rybners Tekniske Gymnasium. Sammen har de udviklet den intelligente drikkedunk.

I dag, onsdag den 23. oktober 2015, skal de deltage i de regionale mesterskaber sammen med 72 andre hold fra øvrige gymnasier.

Rybners Handelsgymnasium deltager også med en gruppe som har en ide til, hvordan køkkenkoncernen Nobia kan styrke sin forretning, blandt andet ved at sælge køkkener fra et tysk undermærke.

Kun 10 hold går videre til finalen i DM i Teknologi og Erhvervscase, som afholdes i København den 20. oktober.