Nyheder

Nerver og koncentration under pres til DM i Skills

Aldrig har de fire elever, som i disse dag dyster til DM i Skills, håndværkerelevernes Danmarksmesterskaber, arbejdet under så mange menneskers bevågenhed. Med 18.000 gæster torsdag og 31.800 gæster fredag har sørget for at sætte ekstra pres på smedeelev Daniel Bertelsen, malerelev, Rebekka Vedstesen, kokkeelev Jesper Løbner og tjenerelev Mette Lillelund.

skills16-3.jpg

- Jeg vil ikke sige, at jeg er nervøs. Det er gået ok, men klappen gik ned, da jeg stod der. Jeg kom til at komme sukker i min Cosmopolitan i stedet for lime, og jeg kunne ikke nå at lave det om. Til gengæld gik det rigtig godt med min flambering, fortæller tjenerelev Mette Lillelund i en lille pause hun havde før hun skulle i gang med frugtudskæring.

Alle fire elever er ved godt mod. Kokkeelev Jesper Løbner svedte i går i køkkenet. Han og Mette Lillelund får sidst på dagen fredag at vide, om de går videre til finalen lørdag.

skills16-2.jpg

Daniel Bertelsen og Rebekka Vedstesen konkurrerer alle dage indtil lørdag middag. Lørdag eftermiddag afslører statsminister statsminister Lars Løkke Rasmussen alle vinderne.

Nogle af de mange gæster, som lagde ekstra pres på konkurrenterne, var knap 500 elever fra deres egen hjemskole. Rybners Tekniske Skole fyldte fredag morgen ni busser med elever fra grundforløbene for at tage over og blive inspireret til DM i Skills. Her fik de rig mulighed for at se, hvor dygtige de har mulighed for at blive.

Et hav af udannelser har stande, hvor de viser det ypperste inden for hvert deres fag.

skills16-1.jpg

Se flere billeder på Facebook >