Nyheder

Første hold af EUX-elever har landet praktikpladser

Alle de elever, som gennemførte det første EUX grundforløb på Teknisk Skole Esbjerg, er nu kommet ud i praktik. Eleverne var de første, som gik i gang med EUX-uddannelsen i Esbjerg, da det første hold blev oprettet inden for tømrer- og murerfaget. På en EUX-uddannelse tager eleverne en håndværksuddannelse og en gymnasial uddannelse på samme tid.

Det har været let for eleverne at få en læreplads, og arbejdsgiverne sætter stor pris på eleverne som generelt er arbejdsparate og kvikke.

Jenus arbejder i Norge
En af eleverne, Jenushan Vimaleswaram - som til daglig kaldes Jenus - har fået en anderledes praktikplads. Han arbejder i Norge. Han har nemlig fået praktikplads hos Astrup Huse som, selv om firmaet er dansk, tager til Norge for at bygge lejligheder.

- Jeg vil gerne ud og se verden, så jeg synes, det er spændende, siger Jenus, som har oplevet, at arbejdsgivere har afvist ham på grund af sit udenlandske navn.

Men navn og hudfarve er ejer af Astrup Huse, Peter Nielsen ligeglad med. Han havde Jenus med en tur i Norge i en ugepraktik, før uddannelsesaftalen blev underskrevet, og da det viste sig, at de arbejdede godt sammen, var han ikke i tvivl om, at han skulle ansætte ham.

eux_t_mrer_web.jpg
Peter Nielsen, som har tømrerfirmaet Astrup Huse, har ansat EUX-elev Jenushan Vimaleswaram som tømrerelev.

Firmaet har ikke haft elever før, så han ringede til Praktikcentret på Teknisk Skole Esbjerg, da han bestemte sig for at ansætte to elever. Praktikkonsulent Joan Frederiksen foreslog ham at ansætte en EUX-elev, hvilket han ikke har fortrudt.

- Jeg har fået en elev som er parat til at arbejde og gør et godt stykke arbejde, fortæller han og fortsætter:

- Jeg har været meget tilfreds med vejledningen fra Praktikcentret. De har været hurtige til at vende tilbage og rådgive i forbindelse med at ansætte elever, siger Peter Nielsen.

Og det er den melding, som arbejdsgiverne generelt vender tilbage med, fortæller Joan Frederiksen.

EUX-uddannelserne
EUX tømrer/murer var den første EUX-uddannelse, som startede på Teknisk Skole Esbjerg i 2012. I 2013 startede også EUX elektriker, og efter sommerferien starter EUX Smed.

Jenus besluttede sig til at gå i gang med EUX-uddannelsen, fordi han gerne ville ud at bruge sine hænder, men han og hans mor samtidig syntes, at det var fornuftigt at få en gymnasial uddannelse, som han kan bruge, hvis han beslutter sig for at læse videre.

- Jeg er meget glad for det.  Jeg er rigtig glad for at bruge mine hænder, men er også glad for, at jeg får nogle boglige fag, siger han.

Kontakt:
Praktikcenterleder Anette Fuglkjær, mobil: 23 45 51 47, e-mail: afk@eucvest.dk