Nyheder

Et nyt og spændende skoleår er i gang på Rybners’ erhvervsuddannelser

De obligatoriske sommerfugle baskede lidt med vingerne i maven på de 649 spændte elever, der stillede til første skoledag på Rybners mandag den 7. august. Her skal de nu i gang med at uddanne sig til blandt andet elektrikere, gastronomer, reddere og smede.  

- Det er med vanlig spænding, vi starter de mange elever op i en tid, hvor erhvervslivet skriger på faglærte. Samtidig er det tydeligt, at kravene til optagelse på erhvervsuddannelserne har gjort eleverne mere motiverede og klar til at komme i gang med skolen, konstaterer vicedirektør Lars Katzmann.

Han kan i øvrigt oplyse, at undervisningsmaterialerne til de nye elever i løbet af foråret er blevet digitaliseret. Det betyder, at eleverne som noget nyt for erhvervsuddannelserne skal bruge computere i samtlige fag.   

Nyt fælles elevråd
Med flytningen af handelsskolen til Spangsbjerg Møllevej vil der i år blive dannet et nyt fælles elevråd på erhvervsuddannelserne for eleverne på Teknisk Skole og Handelsskolen.

- Der vil blive udbudt aktiviteter, temamøder, fester og cafeer, som skal være med til at sikre et endnu bedre skolemiljø. Eleverne på Storstrømsvej bliver naturligvis også inddraget, og aktiviteterne vil blive planlagt sådan, at alle vores elever kan deltage, beretter Lars Katzmann.

DSC_0790-web.jpg

Vær ihærdig og rummelig
- Jeg vil opfordre jer til at være ihærdige og sørge for at følge godt med i løbet af de 20 uger, som grundforløbet varer, lød det blandt andet fra afdelingschef Karsten Grigel, da han bød eleverne på Teknisk Skole velkommen.

På Storstrømsvej tog undervisere, ledere og vejledere imod i alt 132 elever, der nu går i gang med grundforløb 1 eller 2 på uddannelser inden for auto, lager og redder.

- Husk at være rummelige over for hinanden. Kommer du eksempelvis i en projektgruppe med en, der er meget anderledes end dig selv, så prøv at være åben for, at denne person også kan bidrage med noget. Sådan er det også ude på arbejdspladserne, mindede afdelingsleder Jens Carlsen om.

Selv om uddannelserne tog hul på skoleåret mandag, er der stadig mulighed for at springe på et af holdene på både Rybners Handelsskole og Rybners Tekniske Skole. Interesserede skal kontakte skolerne.

DSC_0836-web.jpg

DSC_0806-web.jpg

Ikke-navngivet-3-web.jpg

Ikke-navngivet-4-web.jpg