Nyheder

Søs stod klar med studenterhuen

--------- Se film og fotos på Facebook ------------

Tillykke! Det var en pavestolt søster, der placerede huen med det mørkerøde bånd på hovedet af sin bror og gav ham en kæmpe krammer. I minutterne forinden havde han fået sin afsluttende karakter: et flot 12-tal i religion.

Omkring dem stod mor, far, øvrig familie, klasse- og svømmekammerater og en håndfuld pressefolk. Rektor Lars Andersen var også mødt op for at lykønske Alexander og overrække ham en buket, og efter adskillige kram og skulderklap begav følget sig ud til flagstangen foran gymnasiet, hvor Alexander som den første student traditionen tro hjalp med at hejse flaget.

DSC_0587.JPG

Fire-årig eliteidrætselev
At Alexander har eksamenerne hurtigt overstået skyldes, at han som elitesvømmer har været tilknyttet Team Danmark-ordningen, der gør det muligt at tage sin studentereksamen på fire år mod de vanlige tre. Når man tilbringer så mange timer i et svømmebassin som Alexander, er der nemlig brug for et fleksibelt studieforløb for at få det hele til at hænge sammen. 

- Nu skal vi ud at spise og i aften holder vi stort studentergilde derhjemme, fortalte den glade og lettede student, som har mange svømmetitler på cv'et - blandt andet dansk mester i 200 meter rygcrawl på både kort og lang bane.

- I sommerferien vil jeg arbejde som kystlivredder, jeg fortsætter også som svømmetræner, og så vil jeg finde et andet midlertidigt job som eksempelvis lærervikar, inden jeg søger ind på universitet, opsummerede Alexander. Han ved endnu ikke, hvad han vil studere: 

- Der er flere muligheder i spil, men det bliver enten inden for det samfundsvidenskabelige eller naturvidenskabelige område og nok noget, der omhandler sundhed og motion.

Ikke-navngivet-5.jpg

Ikke-navngivet-7.jpg

Ikke-navngivet-2.jpg