Nyheder

Jesper Theilgaard kom med sin prognose for klimaændringerne

Vejret er på alles læber - og det er det stadigt oftere på grund af de mange vejrrekorder, der for tiden bliver slået både herhjemme og i resten af verden. Men er det voldsomme vejr på kloden et resultat af klimaændringerne?

Svaret er ikke så enkelt. Det kan Jesper Theilgaard skrive under på. Den erfarne meteorolog, forfatter og foredragsholder fra DR har i mange år beskæftiget sig med klimaændringer, vejret og hvad der påvirker det, og tirsdag delte han ud af sin viden til eleverne på Rybners Gymnasium.

JT-2.jpg

Foredraget, der var sponsoreret af Kulturregion Vadehavet, hører under projektet "Vadehavets kultur og natur i samspil med ungdomsuddannelserne". Målgruppen for projektet er de 16-19-årige, der går på en af de ti ungdomsuddannelsesinstitutioner i kulturregionen, og projektet har til formål at sikre, at områdets unge opnår viden om vadehavsregionens unikke kultur og natur.

jt-høj.jpg

Teknologi skal udvikles
I gymnasierne er klimaet en del af pensum. Samtidig er viden om klimaændringerne især vigtig for den yngre generation.

Udover elever fra Rybners deltog også klasser fra Esbjerg Gymnasium og Ribe Katedralskole. De fik blandt andet forklaret, at selv om verden stoppede co2-udledningen fuldstændig fra i morgen, ville vi stadig ikke kunne undgå, at temperaturen stiger i fremtiden.

- Men vi er for langsomme til at omstille os til de nuværende vedvarende energiløsninger og vil nok få brug for at udvikle teknologier inden for Carbon Capture and Storage (CCS) og atomkraft, konstaterede vejrprofeten.

- Hvad kan vi gøre, spurgte en af eleverne. - I kan erkende klimaændringerne og indrette jer anderledes end jeres forældre i forhold til eksempelvis transport og energiforbrug generelt, lød Theilgaards svar.

JT-3.jpg