Nyheder

Forening skal lære elever tysk

- Tysk må gerne være sjovt at lære, og vi vil gerne gøre lidt ekstra for de elever, som har tysk som valgfag, lyder det fra Søren Møller Christensen, underviser på Rybners Handelsgymnasium.

Søren og Rie Sørensen er de to undervisere, der er koblet på den tyske forening på Rybners Handelsgymnasium. Foreningens formål er ganske enkelt at fremme opmærksomheden omkring og kendskabet til tysk sprog og kultur - og at eleverne har det sjovt imens.

På Rybners Handelsgymnasium er 1c og 1t de to eneste ”rene tyskklasser”, der har tysk som valgfag. Det åbner op for muligheden for, at lave tværgående projekter som en tysk forening, hvor merkantile fag og tysk kan kombineres – for unge der kan tysk, er en efterspurgt vare i erhvervslivet.

hjemmeside.jpg
Den valgte bestyrelse i Sauerkrauterne. 

Vellykket generalforsamling
I går blev den stiftende generalforsamling afholdt, hvor foreningens navn, Sauerkrauterne, blev afsløret. Der blev også valgt elevrepræsentanter og suppleanter til foreningens bestyrelse, og for at slutte mødet af med manér, blev der serveret tyske schnitzler i kantinen og vist ”Fack ju Göhte” i BioCity.

hjemmeside2.jpg

Om foreningen
Foreningen er en del af et FoU-projekt, som Region Syddanmark og SDU i fællesskab finansierer. Formålet er at få flere unge på de merkantile uddannelser til at vælge og lære tysk. Initiativet er skabt på baggrund af konkrete forespørgsler fra erhvervslivet i regionen, da de har svært ved at rekruttere unge, der kan tysk.

Rybners Handelsgymnasium deltager som en af de syv profilskoler, hvor der både socialt og fagligt vil blive sat fokus på tysk sprog, kultur og erhvervsliv.