Nyheder

- Det er meget sjovere at lave noget med hænderne

Koncentrationen lyser ud af Lukas, Lea og Thorbjørn fra 8. A og B på Agerbæk Skole. De er i gang med at måle brædder op, save dem til og skrue dem fast på det ene af de tre shelters, som hele holdet har været sammen om at bygge i løbet af de tre uger, Hands On-forløbet varer.

Med jævne mellemrum bliver der også tid til at pjatte lidt.

- Sådan er det med os - vi har vist alle lidt DAMP, ler Lea, der eksempelvis ofte tegner i timerne for at holde sig beskæftiget. Hun er ordblind og vil gerne være maler. 

Lukas, der forestiller sig at blive mekaniker, foretrækker også at lave noget med sine hænder fremfor at sidde stille på en stol. - Det er meget sjovere, siger han.

Ligesom Lea skal Thorbjørn også på efterskole næste år, men hvad der derefter skal ske, ved han endnu ikke. Han har været glad for forløbet i Varde:


- Vi har haft nogle gode undervisere, særligt H.P. Lauridsen, synes jeg, er en rigtig god underviser.

Fremvisning og rundvisning

Sideløbende med det praktiske arbejde er eleverne blevet undervist i dansk, matematik og engelsk. Eksempelvis skal de skrive en engelsk stil om Hands On forløbet. Den andensidste dag blev der holdt afslutning med inviterede forældre og repræsentanter fra kommunen, der fik set resultatet af elevernes arbejde, mens den sidste dag bød på en rundvisning på Rybners Tekniske Skole.


De tre flotte shelters kommer nu ud at stå et sted i Varde Kommunes skønne natur, hvor friluftsfolk fremover kan sende folkeskoleeleverne en venlig tanke, når de søger ly for natten. 

IMG_6817-mindre.jpg
Lukas(t.v.), Lea og Thorbjørn har været glade for et afbræk fra klasseværelset. At vejret viste sig fra sin bedste side, har heller ikke forringet oplevelsen.


Fakta om Hans On forløbet
•       Tilbydes på alle overbygningsskoler i Varde Kommune
•       Foregår i og omkring Krathuset på Sct. Jacobi Skole i Varde
•       Giver eleverne mulighed for at stifte bekendt¬skab med de håndværksmæssige uddannelser 
•       Er tiltænkt 8. klasses-elever, der er uafklarede i deres uddannelsesvalg
•       Er også tiltænkt elever, der vil læse videre efter endt folkeskole - eksempelvis på en EUX-uddannelse, der kombinerer gymnasie- og håndværksfag.
•       Tilbyder en anderledes undervisningsform med fokus på samarbejde, motivation, arbejdspladskultur opgaveløsning og opgavefor¬deling.

IMG_6835.JPG

IMG_6810-mindre.jpg