Nyheder

Fornem andenplads til Young Chef

En tur på gourmetrestaurant sammen med deres faglærer til en værdi af 10.000 kroner blev den kontante belønning, da et hold bestående af to kokkeelever og en tjenerelev deltog i Young Chef på Hotel- og Restaurantskolen i København.

young chef vinderbilledet lille.jpg
Fotos: Hotel- og Restaurantskolen. 

Kokkeeleverne Trille Lassen, som er i lære ved Henne Kirkeby Kro, Jesper Bæk Løbner, Ruths Hotel i Skagen, og tjenerelev Mie Andersen, Nymindegab Kro, lavede og serverede en udsøgt menu: 

young chef to kokke lille.jpg

  • Forret: Stegt pighvar med jordskokkepuré, jordskokkechips, pyntet med kørvel og skummet pighvarsauce.
  • Mellemret: Sprød forårsrulle med hvidkål, blåskimmel fra Himmerland serveret med friskmortet sauce. 
  • Hovedret: Braisseret, letrøget, tørret, lynstegt oksehjerte på spyd. Med bedreduktion. Sellerirulle med syltede svampe og oksehjertesauce. 
  • Græskarkage med græskarmousse. Sprød nougatin og brændte græskarkerner i flamberet karamelsauce med græskarkugler. 

Tjenereleven Mie Andersen skulle desuden brillere med champagnesabling samt trylle med flambering foran de spisende gæster og dommerpanelet. 

Landets fremmeste kokkespirer – årets konkurrencedeltagere
Hvert hold til Young Chef bestod af to kokkeelever og en tjenerelev, som alle tidligere har udmærket sig ideres uddannelsesforløb ved særlig flid og kreativitet. Kun kokke- og tjenerelever, der stadig er under uddannelse ved finalen, kan deltage, men alle er nøje udvalgt og indstillet af faglærere på deres skoler. Det var holdet fra Silkeborg Tekniske Skole, som vandt førstepladsen. 

young chef ild lille.jpg (1)

Dommerpanelet bestod af nogle af landets bedste kokke: Mikkel Maarbjerg (Kirk og Maarbjerg), Anita Klemensen (Cottagerne), Irina Bothmann (dommer i køkkenet med fokus på madspild og gæsteunderviser på Food Coordinator-uddannelsen, Spisehuset Rub & Stub), Lars Møller Jensen (Løgismose), Heine René Egelund (tjenerdommer, The Standard) og Rasmus Grønbech (Grønbech & Churchill).

Se flere billeder på Facebook >