Nyheder

Gymnasieelever får indblik i lokale forskeres arbejde

Hvordan kommer man fra idé til færdigt lægemiddel? Hvordan forskes der i kroppens mysterier? Hvordan går man fra 3D-print til færdigt produkt?

Eleverne på Rybners Tekniske Gymnasium får nok ikke alle svarene serveret, men de kan forvente at blive klogere og få pirket til deres nysgerrighed, når de møder en række lokale forskere på Forskningens Døgn 2017.

Gennem hurtige og knivskarpe oplæg får eleverne indblik i den nyeste forskning, og efterfølgende får de mulighed for at stille spørgsmål til forskerne og deres arbejde.

Forskerne kommer fra Vadehavscentret, Esbjerg Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum, Sydvestjyske Museer, Aalborg Universitet Esbjerg, Syddansk Universitet og UC Syd. De vil blandt andet fortælle om fugletræk, planlægning af en udstilling, overtro og magi, forskning i skizofreni og bioanalytikerens forskning i kroppens mysterier.

Fakta

  • Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i uge 17 med over 600 events og mere end 75.000 besøgende.
  • Forskningens Døgn har til formål at hylde forskningens helt grundlæggende element af nysgerrighed, etablere mødesteder for forskere og befolkning og sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer.
  • Uddannelses- og Forskningsministeriet er initiativtager til Forskningens Døgn.
  • Pædagogik & undervisning ved Esbjerg Kommune koordinerer de lokale events. I år er første gang, der er fokus på ungdomsuddannelserne.

IMG_8262-web.jpg