Nyheder

Frederik er en del af det danske fysiklandshold

Frederik Lerbjerg Aagaard fra 2.a på Rybners Tekniske Gymnasium har kvalificeret sig til det danske fysiklandshold. I løbet af foråret skal han deltage i fem træningslejre på blandt andet Danmarks Tekniske Universitet sammen med 11 andre unge talenter under 21 år. De fem bedste bliver sendt til den internationale fysikolympiade i Mumbai i Indien til sommer.

Det særlige ved Frederik er, at lykkedes det ham ikke at komme med i år, har han et nyt forsøg næste år, hvor han vel at mærke er dette års erfaringer rigere. Men det giver også udfordringer at være eneste 2.g’er i konkurrencen:

Frederik-htx

- Det har betydet, at jeg selv har måttet læse det pensum op, jeg manglede, forklarer Frederik, der på gymnasiet følger den naturvidenskabelige studieretning, hvor fagkombinationen hedder fysik A, matematik A og astronomi C. Næste skoleår forventer han desuden at vælge kemi på A-niveau.

Heldigvis får Frederik solid opbakning fra lærerne på gymnasiet med de stolte OL-traditioner. Det ser han som en vigtig forudsætning for at holde motivationen og bevare videbegærligheden.

- Lærerne er gode til at bakke os op og tilbyde ekstra træningstimer hver uge. Og så er konkurrencedeltagelsen rigtig god forberedelse til eksamen, vurderer det unge talent.

Diplom i matematik-konkurrence
Sammen med endnu en htx-elev fra Rybners, Jesper Borriboon, gik Frederik også videre til anden runde i den landsdækkende Georg Mohr-konkurrence, hvorfra de 20 bedste elever får tilbud om at deltage i Den Nordiske Matematikkonkurrence - og herefter sammensættes holdet bestående af seks elever til Den Internationale Matematikolympiade.

- Jeg fik desværre ikke de 14 point, som det i år krævede for at gå videre, men jeg klarede mig godt nok til at få et diplom, fortæller Frederik, der dermed kan koncentrere sig fuldt ud om træningsweekenderne med fysiklandsholdet. Også Julie Thiim Gadeberg fra 3.x på Rybners Almene Gymnasium opnåede diplom, hvilket de ca. 15 procent bedste af 2. runde-deltagerne får.