Nyheder

Konkurrence træner htx-elevernes innovative mindset

Det er mandag formiddag på Rybners Tekniske Gymnasium. I et af klasselokalerne på førstesal er 3.c i gang med at tænke tanker - tanker, der skal blive til konkrete ideer til, hvordan der kan skabes mere vækst og flere arbejdspladser lokalt. Næste skridt for de innovative htx-elever er at fremstille et storyboard til en to-minutters film, som præsenterer deres idé.

Der er fem grupper i alt. Via en ideudviklingsproces i ti faser når de frem til deres ideer: naturstier, citycars (lej en elbil), omdannelse af bagerbrød til pasta og lasagneplader, genoplivning af Esbjergs stolte fiskertid med frisk fisk til de ældre og en innovativ stol, der aktiverer kroppen.

IMG_1184-web.jpg

Konceptet hedder Fremtiden Spirer og er startet op af Andelskassen. Formiddagens undervisning bliver varetaget af Rune Overvad Skibelund Schou, der er pædagogisk konsulent fra VIA Center for Undervisningsmidler. Han guider eleverne frem mod en løsning på opgaven - nemlig at få og beskrive en god idé i relation til deres lokalområde. Filialdirektør Lene Christiansen følger sammen med et par kolleger elevernes arbejde med interesse. – Det er imponerende at opleve deres parathed til at indgå i sådan et forløb, bemærker hun.

Netop evnen til at idé- og produktudvikle er en af htx-elevernes spidskompetencer og et særkende for det tekniske gymnasium.

- Og så er det selvfølgelig ekstra motiverende med et forløb, der inddrager erhvervslivet, konstaterer Alexander Wildemann Andersen, der har travlt med at finpudse gruppe 3's storyboard.

IMG_1186-web.jpgIkke-navngivet-1-web.jpg

Inviteret ind i banken
Ud fra storyboardet vil eleverne nu gå i gang med at producere deres film i fagene innovation, design og teknologi. Den 4. december er de alle inviteret ind i Andelskassen Esbjerg for at præsentere deres idé og film for et dommerpanel med repræsentanter fra det lokale erhvervsliv.

Dommerpanelet udvælger den film, som skal dyste mod filmproduktionerne fra de øvrige 12-14 deltagende gymnasier. Filmen vil blive vist på www.fremtidenspirer.dk.

Alle interesserede vil få mulighed for at stemme på deres favoritvideofilm, og de tre videoer, der får flest stemmer på www.fremtidenspirer.dk, skal dyste i den endelige finale. Den heldige klasse, der vinder, kan tage hjem med 15.000 kr. til klassen.

Den gruppe, der vinder i hver klasse, præmieres med biografbilletter og popcorn.

IMG_1187-web.jpgIMG_1185-web.jpg