Nyheder

Fremtiden spirer med innovative htx-elever

Konceptet hedder Fremtiden Spirer og er startet op af Andelskassen. På dagen havde klassen besøg af Rune Overvad Skibelund Schou, der er pædagogisk konsulent fra VIA Center for Undervisningsmidler. Han styrede eleverne med hård hånd frem mod en løsning på opgaven - nemlig at få og beskrive en god idé i relation til deres lokalområde. Det var især vigtigt, at ideen var lokalt forankret, realiserbar og havde nytteværdi (kunne skabe arbejdspladser i lokalområdet).

- Eleverne kom fint igennem en ideudviklingsproces i ti faser, således at de til sidst stod med en idé, som blev beskrevet kort (med 140 anslag). Derefter fremstillede hver gruppe et storyboard til den to-minutters film, som de nu skal producere i fagene innovation og teknologi, fortæller underviser Claus Ishøy og fortsætter:

- Eleverne gik til opgaven med begejstring, og det var tydeligt at se, at de før har arbejdet kreativt med idéudvikling. Tankerne var store og vilde, og det var en vigtig opgave at få dem gjort realiserbare. Det lykkedes dog til sidst.

Stem på favoritfilmen
I uge 44 skal de to bedste grupper i klassen præsentere deres idé og film for et dommerpanel med repræsentanter fra det lokale erhvervsliv hos Andelskassen i Esbjerg. 

Herefter vælges den film, som skal dyste mod videoproduktioner fra de øvrige 12-14 deltagende gymnasier. Filmen vil blive vist på www.fremtidenspirer.dk.

Alle interesserede vil få mulighed for at stemme på deres favoritvideofilm, og de tre videoer, der får flest stemmer på www.fremtidenspirer.dk, skal dyste i den endelige finale. Den heldige klasse, der vinder, kan tage hjem med 15.000 kr. til klassen.

Den gruppe, der vinder i hver klasse, præmieres med biografbilletter og popcorn.

DSC_0089.JPG

DSC_0094.JPG