Nyheder

Kursister reddede gravid kvinde ud af havareret bus

Der blev klippet, savet og skåret da 12 ansatte fra Nordjyllands Beredskab, Herning Beredskab og Sønderjyllands Beredskab var på kursus på Rescue Center Denmark i frigørelsesteknik fra bus og lastbil.

Scenen var sat i gården, hvor en bus var havareret med mange sårede, og en gravid kvinde låst inde på toilettet. Hjælpen var hurtig fremme på stedet, men uheldigvis kørte den første beredskabsvogn ind i bussen med yderligere sårede og fastklemte til følge.

DSC_0228.JPG

 

Før dagens øvelse har kursisterne været gennem fire dage med både teori og praktiske øvelser. Og selvom kursisterne i gennemsnit har 10 års erfaring med frigørelsesteknikker, så er der stadig meget at lære.

- Når Kevin snakker om el- eller hybridbiler eller nye teknikker, så holder vi ørerne stive. Det er svært at slukke en brand i en el-bil, så der er vi nysgerrige på at lære nyt. Og der kommer jo hele tiden nye teknikker og muligheder, og vi ser flere og flere hybridbiler i gadebilledet – Bybusserne i Aalborg kører eksempelvis på gas, fortæller beredskabsassistent Claus Andersen.

Den faglige nysgerrighed bliver også pirret, når der bliver vist værktøj fem, som de ikke er vant til at bruge i dagligdagen.

- Her har Rescue Center Denmark noget grej, som vi ikke har i hverdagen. Så har vi en lang ønskeseddel med hjem til arbejdsgiveren. På den måde har det været et godt kursus, siger Claus Andersen.

DSC_0237.JPG

I det hele taget har kursusdeltagerne meget ud af at udveksle erfaringer og lære nye tricks af hinanden og selvom der er forskel på de 12 kursister, så er de dog enige om en ting.

- Du skal huske at skrive, at vi har fået god mad – Og der kan jeg roligt sige, at jeg taler på alles vegne, understreger Claus Andersen.

 

Se flere billeder fra øvelsen på Rescue Center Denmarks facebookside