Nyheder

Nikolaj fik hædrende omtale ved fysik-OL

Landets fem dygtigste gymnasieelever fik i sommer en enestående oplevelse ved den internationale fysikolympiade. Nikolaj Witting, der sidste skoleår gik i 3.A på Rybners Teknisk Gymnasium, var den eneste htx-elev.

- Prøverne var meget svære og knudrede, og derfor fik rigtig mange meget få point. Jeg fik 2,2 point ud af 30 i den teoretiske, hvilket var meget dårligt. Men til gengæld lykkedes det mig at få 8,35 point ud af 20 i den eksperimentelle prøve, hvilket var rimelig godt i forhold til hvor omfattende opgaven var, fortæller Nikolaj.

I alt fik han 10,55 point, hvilket var nok til en "honorable mention", en hædrende omtale, hvilket gives til de bedste 67 procent. Grænsen lå ved ca. 8 point. To andre danskere fik også hædrende omtale, men Nikolaj blev den bedst placerede dansker med flest point.
OL-8-lille.jpg
Nikolaj Witting (med Danmark-skiltet) blev bedste dansker til årets fysik-OL.

Udfordrende tur
- Begge prøver varede fem timer, og de fløj afsted, fortæller Nikolaj, der også fik set byen med alle præsidentens nybyggerier af paladser, tårne, centre, museer osv. – foruden de omkringliggende betonblokke, som folk for det meste bor i.

- Det har været spændende at mødes med så mange andre unge, der er lige så gode og nogle meget bedre til fysik end en selv og som kommer fra hele verden. Alt i alt har det været en spændende, sjov, udfordrende og lærerig tur til Kazakhstan, vurderer Nikolaj, der efter et sabbatår har planer om at læse til elektronik-ingeniør.

Det var (selvfølgelig) en person fra Kina der vandt samlet.

Ol-1-lille.jpg
På gymnasiet er man stolte af, gentagne gange at have leveret danske repræsentanter til den kæmpe store konkurrence, som samler 500 unge fra ca. 90 lande.

OL-6-lille.jpg
OL-5-lille.jpg
OL-7-lille.jpg