Nyheder

Fejende flot galla med lancier

Nedtællingen er for længst gået i gang til gallafesten, der uden tvivl er den fest, eleverne på stx og hhx ser mest frem til i løbet af året. Igen i år forventes omkring 2500 personer at tage del i festlighederne, der finder sted lørdag den 10. marts.

Gæsterne kan se frem til stor kreativitet og alsidighed, når de træder ind i klasselokalerne, for i år udsmykker eleverne ud fra temaet ”Verdens lande”.

Inde i det festpyntede gymnasium vil elever, lærere og forældre nyde en lækker gallamiddag, inden det bliver tid til at danse Les Lanciers - en stolt tradition, der er videreført fra den gamle statsskole.

Iført lange smukke rober og velsiddende jakkesæt demonstrerer 1. og 3. g'erne deres kunnen ud i denne særlige danseform, som de forinden har øvet sig ihærdigt på. Det plejer at være et flot syn, badet i blitzlys fra de mange stolte forældres kameraer og telefoner.

2. g'erne ankommer kl. 22 fra deres egne forfester. Mange af dem plejer at være udklædt i skøre kostumer, og på dansegulvet vil de senere på aftenen præsentere deres indøvede "regndans".

Den efterfølgende dansemusik står gruppen POPNiTZ igen i år for, og derudover vil en DJ sprede gode vibes i "Tankegangen". I pausen vil der være forældrelancier. Ligesom eleverne har de også haft mulighed for at øve sig i ugerne op til gallafesten.

_MG_1094-web.jpg
Stemningen er helt særlig til gallafesten.

 


_MG_0785-web.jpg

Gallafesten er den fest, elever og lærere på stx og hhx ser mest frem til i løbet af året. 


Fakta om Les Lanciers
Den gamle 1800-talsdans blev oprindeligt danset blandt den europæiske adel. Danmark er det eneste land i verden, hvor man danser Lanciers ved gymnasiefester og andre sammenkomster.


Aftenens program ser i grove træk sådan ud:

Kl. 16.30 – 17.30: Ankomst via hovedindgangen.

Kl. 17.15: Rektor Lars Andersen byder velkommen.

Kl. 17.30: Spisning i klasselokalerne med forældre for 1. og 3.g’ere. Under middagen, som i øvrigt kreeres af Rybners’ kantine, kåres vinderen af bedste pyntning af lokale.

Kl. 19.30: Lancier, 1.g. opdelt i to hold – med en halv time til hver.

Kl. 20.40: Lancier, 3.g.

Kl. 22: 2.g’erne ankommer

Kl. 22.15: POPNiTZ + DJ i Tankegangen

Kl. 23.15-23.45: Forældrelancier og regndans

Kl. 01.00: Gallafesten slutter

_MG_1234-web.jpg