Nyheder

Game Design sætter en tyk streg under det tekniske gymnasiums it-profil

I uge 44 begyndte landets 1.g-elever på den studieretning, de har valgt at følge resten af uddannelsen. På Rybners Tekniske Gymnasium betyder det opstart af den nyoprettede Game Design-retning, hvor eleverne lærer om spiludvikling, design, interaktive medier, lyd, animation, video, formidling og underholdning.

- Spiludvikling og arbejde med design og interaktive og sociale medier er allerede en integreret del af undervisningen på HTX. Hos os har eleverne mulighed for at have it på skemaet mere end 50 procent af tiden. Men med Game Design får eleverne nu mulighed for at tone deres ungdomsuddannelse endnu mere markant. Vi tilbyder i forvejen en studieretning med matematik A og programmering B, som er meget populær. Nu markerer vi os for alvor med hele to studieretninger, der har fokus på it, konstaterer uddannelsesleder Michael Fallesen. 

Den nye studieretnings hovedfag er kommunikation/it på A-niveau og programmering på B-niveau. Kombinationen ruster gymnasieeleverne til at læse videre og få en karriere som eksempelvis ingeniør, datalog eller medialog inden for blandt andet spilindustrien eller it- og kommunikationsbranchen.

IMG_9828-web.jpg

Undervisning på erhvervsakademiet
Gymnasiet har indgået et samarbejde med Erhvervsakademi Sydvest, der betyder, at undervisningen indimellem vil foregå på den videregående uddannelsesinstitution.

- Derved sikrer vi eleverne læring på et højt niveau med adgang til alverdens programmer og udstyr. Og derudover er skolerne et godt match, fordi vi begge arbejder projektorienteret og praksisnært, bemærker Michael Fallesen.

Det tekniske gymnasium råder dog også selv over både kompetente lærerkræfter på området og fine faciliteter med udstyr af høj kvalitet. Således får eleverne på Game Design adgang til Rybners’ nye e-center, der blandt andet rummer 30 kraftige gamermaskiner.

- Eleverne vil få forståelse for kommunikation, design og teknologi i it-baserede og trykte medier, og de kommer til at prøve at løse konkrete kommunikationsopgaver samtidig med, at de vil lære om alle sider af programmering - fra brugen af programmeringssprog til konkret udvikling af et program, beretter Michael Fallesen, der glæder sig til at følge projekterne på den nye studieretning.

Sofie Nedergaard-web.jpg
Sidste skoleår lancerede Rybners Tekniske Gymnasium faget ”Digitalt design og udvikling”. Nu er der kommet en ny Game Design-retning.