Nyheder

De danske elever har næsten for meget frihed

I uge 40 og 41 rejste 2.g-elever fra Rybners’ franskhold til byen Blois, hvor de gik i skole på byens gymnasium og oplevede, hvordan det er at bo hos en fransk familie. Opholdet sluttede af med en uge i Paris, så eleverne fik rig lejlighed til også at lære hovedstaden at kende og til at begå sig høfligt på fransk!

Nu er værterne fra Blois på genbesøg på Rybners Gymnasium i Grådybet. De er her fra den 10. til den 17. april og vil udover at deltage i den daglige undervisning på gymnasiet også komme på tur i lokalområdet for at danne sig et indtryk af, hvad vores område har at byde på.

Franske elever-lille.jpg

I aulaen venter Clothilde, Margaua, Armance og Yann på at opleve en morgensamling på et dansk gymnasium anno 2015.

De har hurtigt kunnet konstatere, at meget er anderledes end på deres franske gymnasium.

- Vi bruger slet ikke computere i undervisningen. Vi skriver alt i hånden, bemærker Clothilde.

- Og vores dag varer typisk til kl. 17.30 med en to-timers middagspause, hvor de fleste bliver på gymnasiet. Derudover er vi ikke på fornavn med lærerne og har ikke samme dialog med dem, som eleverne har her. Derhjemme bliver vi betragtet som børn, beretter Armance.

De fire klassekammerater er dog enige om, at selv om de på mange måder misunder de danske elever, så kunne den danske undervisning have godt af lidt mere disciplin.

De franske elever har ønsket at deltage så meget som muligt i undervisningen, og til alle elever er der særskilt skema med undervisning hver dag i uge 16 fra kl 8-15.

Opholdet slutter af med en afskedsaften på skolen, hvor der bydes på danske og franske lækkerier og diverse underholdningsindslag.