Nyheder

Gensyn med fransk venskabsgymnasium på Rybners i Grådybet

I uge 40 og 41 rejste 2.g-elever fra Rybners’ franskhold til byen Blois, hvor de gik i skole på byens gymnasium og oplevede, hvordan det er at bo hos en fransk familie. Opholdet sluttede af med en uge i Paris, så eleverne fik rig lejlighed til også at lære hovedstaden at kende og til at begå sig høfligt på fransk!

Det er ottende år i træk, at gymnasierne besøger hinanden. Så fasttømret en del af lokalsamfundet er det esbjergensiske gymnasium blevet, at det står omtalt i Blois’ turistbrochure.

Nu kommer værterne fra Blois på genbesøg på Rybners Gymnasium i Grådybet. Det sker fra den 18. til den 24. april, hvor de udover at deltage i den daglige undervisning på gymnasiet også skal på tur i lokalområdet for at danne sig et indtryk af, hvad vores område har at byde på. Der er arrangeret ture til bl.a. Ribe, Vadehavscenteret, Fanø og Esbjerg Museum. Rybners enestående Forældre-Støtteforening har bidraget økonomisk til nogle af arrangementerne.

Opholdet slutter af med en afskedsaften på skolen, hvor der bydes på danske og franske lækkerier og diverse underholdningsindslag.

Gi’r et kæmpe løft
- Det er en stor oplevelse for vores elever at have udenlandske gæster boende. Det giver dem et kæmpe løft hvad angår kendskab til det franske sprog og den franske kultur, konstaterer Charlotte Hein, der underviser i fransk på Rybners.

På Rybners Gymnasium får de franske elever også særskilt undervisning i engelsk, hvilket de har ønsket som en del af udvekslingsprogrammet. Men ellers skal de på besøg i forskellige klasser alt efter interesse og studieretning.

- Vores elever glæder sig meget til at modtage gæsterne, fastslår fransk-underviser Henrik Gaardbo.

DSC09155.JPG

Foto fra sidste års besøg fra Blois.