Nyheder

Ekspertudvalg fra den danske geodatabranche sender Rybners-elever i finale

I konkurrencen har eleverne skullet bruge deres viden inden for naturgeografi til at redegøre for placeringen af et nyt turismecenter på Grønland. Finalen finder sted samtidig med Kortdage 2016, geodatabranchens årlige konference, som afholdes i Musikhuset Aarhus den 7. - 9. november.

Når de to Rybners-drenge på tirsdag træder op på scenen, vil de gøre deres bedste for at fremlægge og promovere deres opgaveløsning, så førstepræmien på 10.000 kr. til en studietur ender i Esbjerg.

- Det kunne da være fedt at tage de penge med på vores Rom-tur, bemærker Emil smilende.

Dagene op til konkurrencen har de to klassekammerater tænkt sig at bruge på at optimere og tilføre deres fremlæggelse noget nyt, hvor blandt andet flere naturgeografiske begreber skal uddybes.

- Vi blev lidt overraskede over at få at vide, at vi var gået videre, så nu må vi se, hvordan det går. Vi vil gøre vores for at være godt forberedt, forsikrer Mads.

Finalepladsen følger i halen på en stribe flotte resultater, der relaterer sig til de naturvidenskabelige fag på Rybners Almene Gymnasium.  I foråret vandt gymnasiet den fornemme Hempel-DTU Forsker- skolepris, som er et anerkendende skulderklap for gymnasiets arbejde med de naturvidenskabelige fag.

Geoforum-konkurrence.jpg
Via en informativ poster med kort og illustrationer demonstrerer Mads og Emil, hvorfor den grønlandske by Ilulissat er det rigtige sted at placere et nyt turismecenter i Grønland.

Baggrunden for årets konkurrence

Det grønlandske selvstyre ønsker at undersøge placeringsmulighederne for et nyt kombineret natur- og turismecenter. Formålet med centeret er at tiltrække turister ved for eksempel at tilbyde information, udflugter, overnatningsmuligheder og en mulighed for at se og lære om klimaforandringer.

Fakta om Geoforum

  • Geoforum er det danske forum for geografisk information. Det er en bredt sammensat interessebaseret forening med medlemmer fra både offentlige og private virksomheder.
  • Geoforum har i dag en medlemskreds, som består af omkring 250 virksomheder og organisationer fra både den offentlige og den private sektor samt 350 personlige medlemmer.