Nyheder

Grådyb Kollegiet er byens nye fyrtårn

Man kan se hele Esbjerg fra de øverste etager i Esbjergs nye kollegium og sportscollege. Sågar havvindmølleparken og Ribe Domkirke kan man få øje på i klart vejr.

De seneste par uger er 57 studerende - heraf nogle fra Rybners - flyttet ind i kollegiet. 25 af dem er sportsfolk, der er tilknyttet Esbjerg Sports College. De indtager 9., 8., 7. og noget af 6. etage, mens den øverste 10. etage er indrettet med fællesrum - blandt andet et rummeligt køkken med en fuldstændig fantastisk udsigt fra de store skrå vinduer.

- Boligforhold til de studerende er noget, der fylder meget, for vi vil jo gerne trække mange studerende til byen. Med Grådyb Kollegiet er alle forudsætninger for en succes på plads, lød det fra borgmester Johnny Søtrup, inden han sluttede af med at ønske stort tillykke til de nye beboere.
DSC_0183-lille.jpg

Søtrup-lille.jpg

Første trin
Som formand for Esbjerg Sports College kunne Karsten Rieder fastslå, at indvielsen af kollegiet var en festdag, og som rektor for Rybners Gymnasium ser han frem til, at dyrke naboskabet.

- Vi har gennem flere år kunne se andre byer løbe med sportstalenterne. Det ændrer sig nu, og jeg er ikke i tvivl om, at dette er første trin på vejen til endnu mere byggeri til talenter - måske inden for andre områder end sport, lød hans vurdering.

Indvielse-lille.jpg

Erik Lykke, mangeårig projektchef ved Boligforeningen Ungdomsbo, er heller ikke i tvivl om, at kollegiet vil være et fyrtårn, der kommer til at præge byen.

Om selve bygningen kunne han blandt andet fortælle, at der er lavet tryksikring mod røg i trappeopgangen i tilfælde af brand, at der er solceller på taget, og at der er installeret et skraldeanlæg, som suger al skrald fra hele bygningen til ét centralt sted.

DSC_0184-lille.jpg

DSC_0182-lille.jpg

DSC_0181-lille.jpg

Fakta om Esbjerg Sports College
- Esbjerg Sports College skal styrke udviklingen af elitesportstalenter i Esbjerg Kommune.
- Talenterne får tilbudt et kollegieværelse, en mentorordning og tre måltider om dagen, hvilket betyder, at de er sikret en sund kost og slipper for at bruge tid på at handle ind.
- Talenterne skal indstilles til Esbjerg Sports College af deres klubber. Det er et krav, at de skal være i gang med en uddannelse.
- På Rybners Gymnasium følger de studerende, der er tilknyttet Esbjerg Sports College, nogle særlige eliteidrætsordninger. Læs mere herom i artiklen ”Eliteidrætselever trives på Rybners Gymnasium”.

DSC_0173-lille.jpg

 

DSC_0176-lille.jpg