Nyheder

Nadja sikrede Rybners guld ved DM i Skills

- Det var det vildeste - en fed oplevelse, lyder det spontant fra den nykårede danmarksmester, Nadja Lykke Andersen, der fik diplom og præmie overrakt af statsministeren. Det er tredje år i træk, at Rybners’ har en Danmarksmester blandt bygningsmalerne.

Den 18-årige bygningsmaler-elev var ellers hårdt presset på tid undervejs i den tre dage lange konkurrence, men hun fik sat farten op og blev den ene af to finalister, som blev 100 procent færdig med opgaven.

Med sig i Herning havde hun foruden sin faglærer Hanne Asmussen også flere kolleger fra sin læreplads, TJ Malerfirma på Darumvej. De snakker nu om, hvor vidt de kan tage med til Finland og heppe på Nadja, når hun den 8. - 10. august skal deltage i De Nordiske Mesterskaber.

Tirsdag morgen blev Nadja fejret på Rybners Tekniske Skole, hvor hele malerafdelingen og en repræsentant fra TJ Malerfirma var samlet for at hylde Danmarksmesteren.

Nadja og minister.jpg
Bygningsmaler-elev – og nu Danmarksmester - Nadja Lykke Andersen fik diplom og præmie overrakt af statsminister Lars Løkke 
Rasmussen.

Nu er svendeprøven knap så skræmmende
- Det var rigtig sjovt at prøve at deltage i DM-finalen. Jeg synes jeg har lært en del, som jeg kan tage med mig, vurderer 20-årige Jakob Julius fra Ribe, der er i lære som personvognsmekaniker   hos ML Automobil i Gørding.

- Dommerne havde lagt en masse svære fejl ind i bilerne. Der var faktisk ingen, som lykkedes med at finde alle fejl. Vi blev vurderet på mange parametre: fejlsøgning, sikkerhed, korrekt valg af værktøj osv. Men nu hvor jeg virkelig har prøvet at arbejde under pres, vil jeg nok være bedre forberedt til svendeprøven og måske mindre nervøs, lyder det fra den dygtige elev.

Han har dog stadig god tid til at opøve sine færdigheder, da han først bliver færdig med sin uddannelse i december ’19.


Jakob-web.jpg

Jakob Julius fra Ribe ydede en fornem indsats i personvognsmekanikernes konkurrence.

Afslutter fireårig EUX
Marco Kehlet Varberg Mortensen fra Horne opnåede en andenplads i elektrikernes konkurrence.

Den 21-årige EUX elektriker er i lære ved Lundkvist A/S i Varde, som er et datterselskab af Olesen & Jensen i Esbjerg, og afslutter sin EUX elektriker-uddannelse til februar.

At han tager en EUX betyder, at han bruger fire år i stedet for tre på sin uddannelse, der foruden erhvervsuddannelsen også omfatter fag på gymnasialt niveau. På den måde har han de samme muligheder for at læse videre som dem, der har gennemført en gymnasial uddannelse, men han kan selvfølgelig også vælge at træde direkte ud i erhvervslivet som faglært elektriker.

- Mit bedste råd til andre, der skal deltage i Skills, er: tag det som en oplevelse i stedet for at stresse alt for meget, lyder det fra Marco, der ud over en stor oplevelse kunne glæde sig over fine sponsorpræmier i form af værktøj og licensprogrammer.


Marco-web.jpg24906230677_35ab3b156c_k.jpg

Dommerne vurderede EUX elektriker Marco Kehlet Varberg Mortensens indsats til en flot 2. plads.

Blomster-2-web.jpg
Tirsdag morgen blev Nadja og faglærer Hanne Asmussen fejret på Rybners Tekniske Skole, hvor hele malerafdelingen og hendes kollega, Birgit Madsen fra TJ Malerfirma(t.v.), var samlet for at hylde Danmarksmesteren.