Nyheder

Udviklingsmuligheder både uddannelses- og erhvervsmæssigt

I Esbjerg har Rybners Gymnasium meldt sig under fanerne, og blandt de klasser, som har deltaget i Projekt GVS (Gymnasie-virksomhedssamarbejdet), er 2.k og 2.l.

2.l har været delt i to halvdele. Den ene halvdel har samarbejdet med Niels Winther Shipping og den anden halvdel med Ingeniør’ne.

Niels Winther Shipping er et lokalt shippingfirma, som har været i branchen siden 1931. Navnet er ikke længere så kendt blandt esbjergenserne, men de er markedsførende inden for biltransport og også meget store inden for offshore shipping.

Elevernes opgave var at komme med et forslag til, hvordan Niels Winther Shipping kunne tiltrække flere elever med base i Esbjerg - for af en eller anden årsag får firmaet ikke mange elever fra Esbjerg, men mange ansøgere fra hele landet. Efter et spændende besøg, hvor Niels Winther Shippings elever præsenterede firmaet, interviewede eleverne fra 2.l dem, hvorefter holdet blev kørt rundt for at se nogle af de aktiviteter, firmaet har gang i. Eksempelvis var der den morgen losset mange hundrede Nissan Qashqai, for Niels Winther er agent for Grimaldi Lines, som blandt andet jævnligt leverer nye biler til Esbjerg Havn. 

- Eleverne udtænkte selv, hvordan man bedst kunne komme i kontakt med unge, og de udarbejdede en flot hjemmeside, som de blandt andet har lavet en film til. Vore samarbejdspartnere fra Niels Winther Shipping, Daniel Alon (student fra Esbjerg Handelsskole 2010) og Lars Pedersen, var meget begejstrede for elevernes arbejde, og der er allerede dannet en gruppe, så samarbejdet kan fortsætte, fortæller underviser Inger Karlsmose.

DSC_1495-lille.jpg

Nyheder for unge
2.k har haft et samarbejde med Syddanske Medier, som stillede spørgsmålene: ”Hvordan kan vi nå ud til unge mennesker med vore nyheder, hvilke nyheder med regional og lokal forankring interesserer unge mennesker, og på hvilken platform skal de formidles?”.

- 2.k har arbejdet meget engageret og har brugt deres kreative og innovative sider i stor stil.

De udviklede for eksempel forslag om netnyheder delt via Facebook, et mobilabonnement med indbygget nyhedsabonnement, snapchatnyheder, blognyheder og ”Spotnews”, en app., hvor man skal vælge de emner fra, som ikke interesserer en, og hvor man yderligere har mulighed for at høre nogle af nyhederne i en ”radioversion”, beretter Inger Karlsmose.

25. november var der semifinale, hvor Jydske Vestkystens lokalredaktør for Esbjerg,  Christian Friis Hansen og Inge Normann Jørgensen, projektchef ved Syddanske Medier, var de strenge men retfærdige dommere. Til finalen udvalgte de blognyheder, ”Spotnews” og snapchatnyheder – og 2.k fik pludselig meget travlt, da de fik fortalt, at de to klasser, holdet skulle konkurrere imod, havde haft op mod en måned, fra de blev kåret som lokale vindere og frem til finalen, som lå den 4. december.

DSC_1517-lille.jpg

Flotte præstationer
- 2.k gav den gas, og til finalen, hvor klassen var oppe mod 2. g klasser fra henholdsvis Kolding Gymnasium og Hansenberg, lykkedes det at få lavet flotte præsentationer og et endnu mere tydeligt koncept, vurderer Inger Karlsmose.

Dommerpanelet var denne gang fordoblet, idet både Inge Normann Jørgensen og Christian Friis Hansen var dommere, suppleret af redaktøren for Kolding Ugeblad,  Louise Lauritsen, og Jydske Vestkystens lokalredaktør i Kolding, Laust Tuxen Hedegaard.

Det blev desværre ikke til en førsteplads. Den gik til et forslag fra Kolding Gymnasium, ”Byheder”, men ”Spotnews” fik en ærefuld andenplads, og 2.k fik desuden en masse spændende input fra de to andre klassers finaleideer. Da klassen kørte i egne biler fik mange desuden mulighed for at slutte udflugten til Kolding af med at runde Kolding Storcenter og Starbucks - en god afslutning på en spændende dag.

DSC_1493-lille.jpg

DSC_1540-lille.jpg