Nyheder

Gymnasieelever i fornemt iværksætterselskab

Men det er heller ikke deres tøjstil, de fire gymnasieelever Benjamin Nygaard, Fredrik Bach-Svendsen, Martin Bjørnskov og Jeppe Pedersen, bedre kendt som Madagenterne, er blevet udvalgt på. Som det eneste gymnasie-projekt blandt ca. 300 projekter er deres prisvindende app, der bekæmper fødevarespild, kommet med i det EU-støttede "PRO-programmet", som organisationen IDEA står bag.

PRO-programmet er et udviklings- og træningsforløb for unge iværksættere med relation til Syddansk Universitet eller bare fra det videregående uddannelsesmiljø i Syddanmark. Fælles for deltagerne er, at de har planer om at starte nye virksomheder. Madagenterne burde derfor være for unge til at deltage i projektet, men da gruppens lærer, Mette Lolk, blev kontaktet af en af projektlederne, som havde hørt om deres fødevareapp, lød responsen "det er lige sådan nogle som jer, vi gerne vil have fat på!". 
madagenterne-lille.jpg
Betaversion til sommer
- Vi skal igennem fire step og løbende deltage i netværksmøder med en tilknyttet mentor og de andre deltagere. Projekterne vil blive frasorteret undervejs i forløbet, så man til sidst står med de 15 mest ambitiøse og mest lovende projekter, der på det tidspunkt gerne skal være blevet til vækstvirksomheder, fortæller Jeppe Pedersen.

Step 1 har Madagenterne for længst gennemgået, nemlig at finde den helt rigtige ide. Nu er de gået i gang med step 2, hvor de skal løse opgaver omkring kundesegmenter og dernæst finde folk at interviewe, så de kan få afdækket målgruppens reelle behov. Step 3 handler om salg, og step 4 går ud på at få bredt produktet ud til verden og blive en vækstvirksomhed.

At man ikke kommer sovende til step 4, vidner kravet om 5-10 ugentlige arbejdstimer per person om. Men det afskrækker ikke de unge Madagenter, der har arbejdet seriøst med deres app, lige siden den sidst i 2012 strøg helt til tops i konkurrencen "Science & Technology", hvor gymnasieelever fra hele landet dyster om at finde på de bedste ideer til at sikre Danmarks frem

- Vi arbejder lige nu på at blive klar til at teste app'en om nogle uger og har en programmør i gang, så vi til sommer kan stå med en betaversion, beretter Benjamin Nygaard og pointerer:

- Målet er at udvikle en app, som kan give en nemmere hverdag til alle, der går op i at reducere det store fødevarespild.

Ideen med fødevareappen
Fødevareapp'en skal på en nem og hurtig måde hjælpe med at reducere fødevarespildet både i butikkerne og i privaten. Fødevarespild er et problem, som årligt koster samfundet milliarder. App'en kombinerer oplysninger fra supermarkedets scanner ved kassen, således at når du for eksempel køber en pose mel, så genereres der data om melets udløbsdato. Når melet så nærmer sig udløbsdatoen, vil du modtage en sms á la "du har en pose mel på hylden, som er ved at være for gammel; her er en opskrift på boller".
madagenterne-mine_madvarer.jpg