Nyheder

Gymnasieelever på oplevelsesrige sprogrejser

Inden efterårsferien var 62 elever fra Rybners Gymnasium på sprogrejse. Fordelt i Frankrig, Tyskland, Spanien og Kina fik eleverne både en oplevelse for livet og et forbedret sprogkundskab.

Udveksling i Frankrig
I byen Blois blev Maria Meldgaard fra 2b, og 13 andre elever fra Rybners Gymnasium, indlogeret hos hver deres familie. Her blev de hurtigt en del af familiens hverdag og uddannelsessystem, da de blandt andet skulle følge undervisningen på det private gymnasium, Notre-Dame des Adyes.

- Det var lidt akavet i starten hos min franske værtsfamilie. Men de var simpelthen så søde og hensynsfulde, at det heldigvis hurtigt gik over. Jeg endte med at få et rigtig stærkt bånd til min familie og det ved jeg, at andre også fik, fortæller Maria.

Frankrig.jpg
Eleverne fra Rybners Gymnasium sammen med deres franske værter.

Efter 7 dage i Blois gik turen videre til Paris. Her var eleverne turister og fik set meget af den smukke by:

- Jeg og en veninde tog på eventyr. Vi hoppede på metroen uden at vide, hvor den helt præcist kørte hen – bare for at se, hvor vi ville ende. På den måde oplevede vi en masse, og det var virkelig sjovt, siger Maria, som ikke var bange for at fare vild.

- Det har været en kæmpe oplevelse at være af sted med venner og opleve en anden kultur. Jeg har aldrig været ude at rejse uden mine forældre, så det var fedt, at man lidt kunne gøre som man havde lyst til.

I slutningen af april 2016 kommer værterne fra Blois til Danmark, og de er blandt andet blevet lovet en tur til Legoland.

Nærværende historie i Tyskland
Magnus Tofte Hansen fra 2b var en uge i Berlin, hvor han og 30 andre elever fra Rybners Gymnasium boede på et hostel nær Fjernsynstårnet.

Hjemmeside2.jpg
Foran Stasi-fængslet med guide.

- Vi havde meget historisk undervisning og så alle de klassiske ting i Berlin. Vi havde et ret stramt program, men vi nåede det hele takket være metroen, fortæller Magnus, som var glad for, at historie og oplevelse i høj grad blev kombineret:

- Vi var for eksempel på rundvisning i Stasi-fængslet, Hohenschönhausen. Vores guide havde selv siddet fængslet dér, så det var en hel særlig oplevelse at høre ham fortælle. Det havde da været lidt kedeligt at læse om i en bog.

I Berlin overværede eleverne også foredrag af en dansk journalist, som fortalte om Berlins udvikling. Eleverne var desuden på cykeltur med en guide, der kunne fortælle om livet i DDR og de var på rundvisning på de nordiske ambassader.

Hjemmeside4.jpg
Cykeltur i Berlin.

- Det var en virkelig fed tur og super godt at få udvidet sit tyske ordforråd – især fordi jeg afslutter tysk i år, lyder det fra Magnus.

Store indtryk i Kina
Frederik Kikkenborg Andersen fra 2i var en af de blot fire elever der var i Kina. Turen varede 17 dage, og Frederik beskriver dem som en ”fantastisk livsoplevelse”, som virkelig gjorde indtryk.

- Vi besøgte blandt andet en international skole og en engelsk skole, hvor vi deltog i undervisningen sammen med de andre elever. Vi lærte selvfølgelig også kinesisk, fortæller Frederik.

Men det der særligt gjorde indtryk på Frederik var de tydelige samfundsforskelle:

- I Kina er du enten vanvittig rig eller vanvittig fattig. Vi spiste hos en familie, der boede i en lille lejlighed, hvor køkken og bad var i samme rum og dugen på bordet var en plasticpose. Deres 13-årige søn lignede en på 8 år fordi han var så lille og tynd. Forældrene havde ikke haft råd til mælk da han var lille.

kina11hjemmeside.jpg
På besøg hos kinesisk familie. 

Eleverne prøvede også at bo på 5-stjernet hotel, besøge museer og paladser og gå på Den Kinesiske Mur:

- Det er da ret vildt, at man som 18-årig kan sige, at man har gået op og ned af Den Kinesiske Mur, afslutter Frederik, som mener at sprogrejsen til Kina langt oversteg hans forventninger.