Nyheder

Elever diskede op med festlig Halloween til krisecenter

Menuen til Halloween blev stor og varieret på Kvindernes Krisecenter. For anden gang lavede, leverede og anrettede elever fra uddannelsen til ernæringsassistent en overdådig middagsbuffet for børn og voksne i anledning af Halloween. Noget børn og voksne på krisecentret sætter stor pris på, fortæller Mie Meldgaard Thomsen, som er daglig leder på krisecentret.

- Det betyder helt vildt meget for os. Det der med, at det bliver noget særligt. Det er børn og kvinder ikke forvænt med. Det at andre helt uden betaling vil gøre noget særligt for dem. Det er jo ikke sådan det er i hverdagen. Sidste år var det noget man talte om rigtig længe. Man følte sig set, fortæller hun.

Nye udfordringer
Fyldte peberfrugter med udskårne hoveder og spaghettihår, græskarsuppe og plastikhandsker fyldt med popcorn og plastikedderkopper var bare nogle af retterne, som ernæringsassistenterne havde planlagt og lavet. Før de gik i gang var lederen af krisecentret ude på Rybners Tekniske Skole for at fortælle om hverdagen på krisecentret. For eleverne gav det mulighed for at prøve nogle andre ting.

- Jeg er vant til at lave mad til plejehjem. Her er det lidt en anden målgruppe blandt andre med nogle muslimer, så det er nogle andre ting, man skal tage højde for, siger Pia Sørensen, mens hun propper spaghetti i peberfrugter sammen med holdkammerat Trine Sørensen.

- Jeg synes, det har været sjovt. Det er ikke sådan noget vi plejer at lave. Man kan godt kalde det lidt en leg, siger Trine Sørensen.

Udover maden har eleverne lavet en kogebog med ernæringsberegning for alle retterne samt en malebog til børnene.

web4.jpg
Ernæringsassistenteleverne Pia Sørensen og Trine Sørensen, til venstre og i midten, anretter fyldte peberfrugter

web2.jpg
Græskarsuppe og græskarfritter.

web3.jpg
Pandekager, kødsauce og kartofler. 

web5.jpg
Creepy hands - til at spise. 

web9.jpg
Eleverne lavede også en malebog til børnene på Kvindernes Krisecenter. 

Se flere billeder på Facebook