Nyheder

Handelsskoleelever slutter med projekt fra virkeligheden

Jacob Vestergaard Madsen er en af de unge, som i disse dage forlader Rybners Handelsskole med hue på hovedet.

eksamen2.jpg

Han har gået i talentklassen og har derfor i løbet af sin uddannelse arbejdet med ekstra mange projekter i samarbejde med det lokale erhvervsliv. Således også i grundforløbsprojektet, som afsluttede eksaminerne mandag. Projektet var sat sammen i samarbejde med Kvickly i Esbjerg Storcenter. Eleverne i talentklassen fremlagde til den afsluttende eksamen en profilering af tøjmærkerne Jackpot og Cottonfield, som fra 2013 blev en del af Kvicklys sortiment. Derfor var censor ved eksamen heller ikke en lærer fra en anden skole, men i stedet food-chef ved Kvickly, Kasper Lindvig.

- Vi får en masse spændende idéer. Jeg kan godt lide, at de unge er lidt flabede og siger, hvad vi ikke gør godt nok, siger han og understreger, at Kvickly har fået en masse ud af samarbejdet, som har kørt i løbet af det forgangne skoleår.

- Absolut. Hver eneste fremlæggelse tager jeg noget med hjem fra.

Ekstra modspil
Rybners Handelsskole har med det tætte samarbejde taget hul på erhvervsskolereformen, som træder i kræft efter sommerferien. Den lægger op til et tættere samarbejde med det lokale erhvervsliv, forklarer Henrik Fribæk, som er den ansvarlige lærer for talentklassen. Han kan se, at det giver mening for eleverne.

- Vi gør det for at få en virksomhedsnær case med en problemstilling ude fra virkeligheden. Det giver eleverne et helt andet modspil. Humlen ved talentklassen er, at de skal blive stærkere ved at få noget modspil, forklarer han.

eksamen1.jpg
Underviser Henrik Fribæk til venstre og Foodchef ved Kvickly Kasper Lindvig ved det grønne bord. 

Ifølge elev Jacob Vestergaard Madsen fungerer det.

- Jeg synes, det virkede godt, at man sad over for en virksomhed. At det ikke var fiktivt, giver et boost til at gøre det ordentligt, forklarer Jacob Vestergaard Madsen, som med blandt andet forslag om at udvide herreafdelingen med et prøverum, en stærkere profil af den primære målgruppe og andre skarpe profileringstiltag afsluttede eksamen med 12. 

Elev ved herretøjsforretning
Nu tager han et par ugers velfortjent ferie, før han midt i juli begynder som elev ved herretøjsforretningen Kaufmann i Kongensgade i Esbjerg. Lige fra han begyndte på handelsskolen, har hans mål været at komme til at arbejde i modebranchen. Han har allerede arbejdet ved Kaufmann en dag på prøve, hvor han blev valgt som den kommende elev, så han ved, hvad han går ind til.

- Det er rigtig fine folk og en god chef, så jeg glæder mig, siger Jacob Vestergaard Madsen.