Nyheder

Moderne rammer og nærvær med andre uddannelser gavner den nye handelsskole

(Se flere fotos på Facebook)

- Det er vigtigt, at I bliver klædt på til fremtidens krav til uddannelserne. Der er mange muligheder, og I er gode til at udnytte dem her på Rybners, sagde regionsrådsformand Stephanie Lose i sin tale med tanke på blandt andet synergieffekten ved at placere de gymnasiale, tekniske og merkantile ungdomsuddannelser under samme tag og de muligheder for mangfoldig undervisning, som en fuld digitaliseret skole åbner for.

Det var salget af skolen i Svendsgade til Esbjerg Realskole, der skabte behovet for at renovere og ombygge en fløj på Spangsbjerg Møllevej, hvor Rybners Tekniske Skole, Rybners Tekniske Gymnasium og Rybners HF også holder til.

Efter flere år med tilbagegang oplever handelsskolen nu en fremgang på hele to klasser mere end budgetteret. Men søgningen kommer ikke uden benarbejde. Bestræbelserne på at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse er noget, både regionen og kommunen arbejder tæt sammen med erhvervsskolerne om.

- I Esbjerg Kommune forpligter vi fra næste skoleår alle folkeskoler til at beskæftige sig med et projekt, der omhandler erhvervsuddannelserne, afslørede borgmester Jesper Frost i sin tale.

Målet med den øvelse er ikke mindst, at få flere - både elever, lærere, vejledere og forældre - til ikke bare automatisk at gå efter de gymnasiale uddannelser, men også at overveje de mange forskellige erhvervsuddannelser og kombinationer – eksempelvis EUX, der kombinerer en studentereksamen med et håndværk.

IMG_3496-web.jpg
Administrerende direktør på Rybners, Peter Amstrup (t.h.) i samtale med regionsrådsformand Stephanie Lose og borgmester Jesper Frost. 

Interagerende undervisning
Efter talerne, hvor også Rybners’ bestyrelsesformand Michael Mathiesen var på scenen, havde gæsterne mulighed for at få en guidet rundtur på den lyse, moderne handelsskole.

I et af klasselokalerne fortalte underviser Lena Marie Skovning og Henrik Zidoree om måden, de underviser på. Ved hjælp af Moodle – et open source-learning management system - kan eleverne aflevere alt fra lydfiler til dokumenter og tilgå en portfolio og fælles digital læringsblog.

- Det gør det nemt at interagere, skaber ægte læretid, gør det nemt at ”cache up” og giver metodemangfoldighed, forklarede Lena Skovning, der på forhånd havde sendt noget digital videndeling til flere gæster, så de kunne se, hvordan systemet fungerer.

IMG_3515-web.jpg

Ikke-navngivet-1-web.jpgIMG_3486-web.jpg

Rybners’ bestyrelsesformand Michael Mathiesen var en glad mand.