Nyheder

HandsOn-elever fyldte StreetMekka op med gæster

Det myldrede med børn, som skatede, malede grafitti, spillede basket, lavede parkour og meget andet, da 7. klassen på Bohrskolens HandsOn Linje mandag åbnede dørene for at vise, hvad de har arbejdet med på deres forløb på Rybners Handelsskole.

streetmekka skate.jpg

Eleverne på HandsOn Linjen kombinerer skolegang på Bohrskolens Vitaafdeling med to dages undervisning på enten teknisk skole eller handelsskolen. De sidste ti uger har eleverne arbejdet med at arrangere konkurrencer, skaffe sponsorgaver og –præmier og tilrettelægge eventen i StreetMekka Esbjerg. Der var nerver på, før eventen skulle finde sted, fortæller underviser på Rybners Handelsskole, Michael Juhl Poulsen:

- De var spændte og rigtig skarpe og dygtige til at få gjort tingene klar. Det er en stor succes. Stoltheden er til at spore, fortalte han.

Emma Torbensen stod som en af eleverne for at præsentere tøjet til et modeshow, som hendes gruppe havde arrangeret.

- Jeg var rigtig spændt. Det var rart at få det overstået, men det føltes skønt, og jeg havde en god fornemmelse, siger den modige 7. klasseelev, som har nydt at arbejde med at arrangere eventen.

streetmekka fashion2.jpg
Emma Torbensen fortæller om tøjet til HandsOn-elevernes street fashion modeshow. 

- Det har været rigtig sjovt. Vi har samlet nogle gode sponsorgaver sammen, fortæller hun.

Ud over deres kammerater fra parallelklasserne på Borhskolens Vita-afdeling, kom også deres forældre for at se, hvad de har arbejdet med.

- Det er helt fantastisk. Dejligt at se, at de alle er engagerede, sagde mor Lena Petersen, som nød lidt drikkevarer ved et cafébord sammen med to andre forældre: Randi Riber og Anders Møller Jørgensen.

- Børnene har ejerskab for det. De glæder sig til at vise det frem, fortæller Anders Møller, som har kunnet mærke en stor forskel på skoleglæde, siden junior begyndte på Hands On Linjen.

- Han har fået et meget bedre selvværd, siger han.

- De er meget mere engagerede i at gå i skole. De føler sig forpligtede og sidder frivilligt og laver lektier, tilføjer Randi Riber

streetmekka forældre.jpg
Fra venstre forældrene Randi Riber, Lena Petersen og Anders Møller, som oplever mere skoleglade børn efter deres børn er begyndt på HandsOn Linjen.  

FAKTA
Hands On Linjen er et samarbejde mellem Bohrskolen og Rybners for elever i 7. – 9. klasse, som lærer bedst med hænderne.