Nyheder

Initiativ skal få flere elever til at returnere til Esbjerg

På Rybners Gymnasium ønsker man at være med til at bakke op omkring initiativet med at tiltrække dygtige unge til Esbjerg. 
- Vi vil så gerne have vores elever retur til byen, efter at de til sommer rejser væk og får sig en uddannelse, konstaterer holdets underviser i organisation, Heidi Birkler.
Med dette in mente har hun etableret et samarbejde med Esbjerg Havn, hvor eleverne kommer rundt og får et indblik i hvor spændende erhvervslivet på Esbjerg Havn rent faktisk er og hvormange muligheder, det byder på.
Organisation er blevet et populært fag blandt gymnasiets hhx-elever. Hvor der i år kun er et enkelt hold, vil der næste skoleår blive oprettet fire hold. Heidi Birkler er ikke i tvivl om, at initiativer som havnerundturen med indlagte virksomhedsbesøg er med til at gøre faget levende og give eleverne et mere reelt indtryk af, hvad organisation drejer sig om. 

IMG_6467 kopi.jpg
Meget at fortælle om havnen
Efter et besøg hos shippingvirksomheden Niels Winter, hvor eleverne blandt andet lærte noget om shipping og jobmuligheder, kørte holdet i flere timer rundt i bus med salgs- og marketingchef ved Esbjerg Havn, Søren Clemmensen. Han kunne fortælle en hel masse om virksomhederne på havnen, herunder Mærsk, DONG, ESVAGT med flere. Også den historiske fortælling om livet på havnen og den udvikling, havnen har gennemgået og stadig gennemgår, berettede han om. 
Efterfølgende har elevernes interesse resulteret i konkrete jobmuligheder.

- Vi søger p.t. et par elever til vores Agency og Logistik afdeling. Vi offentliggør dette inden for nærmeste fremtid, men vil i første omgang høre, om nogle af eleverne, der var forbi, er interesseret i en shipping-uddannelse hos os til start juli/august i år, skriver Kasper Duborg, der er Segment Account Manager hos Niels Winther, i en mail til Heidi Birkler.
 
Nyt.png

Salgs - og marketingchef Esbjerg Havn Søren Clemmensen kopi.jpg
 
IMG_6489 kopi.jpg
IMG_6532 kopi.jpg