Nyheder

HF-elever: - En øjenåbner at få indblik i erhvervsuddannelser

I løbet af HF-uddannelsen gennemgår de studerende tre projekt- og praktikforløb. Her får de mulighed for at opleve, hvordan den viden, de tilegner sig i fagene, bliver anvendt i praksis. Samtidig skal forløbene hjælpe dem med at blive afklaret omkring interesseområder og videre uddannelsesplaner.

På Rybners HF foregår praktik- og projektforløbene i samarbejde med Rybners’ mange erhvervsuddannelser og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg, der tilsammen dækker alt fra sundhed, pædagogik og samfund, over handel og kontor til håndværk og teknik.

Rybners HF adskiller sig fra langt de fleste andre HF-uddannelser ved at være placeret på en erhvervsskole, altså sammen med Rybners Tekniske Skole og Rybners Handelsskole. I første omgang har Udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark sammen med Undervisningsministeriet givet Rybners mulighed for at udbyde HF-uddannelsen som et toårigt forsøg, der kører til sommeren 2019. Herefter skal det besluttes, om det fortsat giver mening med en HF på en erhvervsskole.

IMG_3940-mindre.jpgIMG_3938-mindre.jpg

En super fed oplevelse
For Henriette Kørschen Honoré og Line Schultz Sørensen, der er i øjeblikket er i gang med deres HF-uddannelse på Rybners, har introduktionen til erhvervsuddannelserne været en stor øjenåbner.

- Da jeg begyndte på Rybners HF, skulle jeg bare have en grunduddannelse. Jeg vidste ikke, hvad jeg ville bagefter. I det første praktikforløb valgte jeg at besøge SOSU-skolen og redderuddannelsen, som hører under Rybners. Redderfaget fangede mig fra starten. Det var en super fed oplevelse at komme ud og få vist og prøve udstyret og tale med reddereleverne og underviserne. Det havde jeg slet ikke lige regnet med, beretter Line, der som 22-årig opfylder redderuddannelsens krav om, at man skal være fyldt 21 år, inden man kan søge ind.

- Når huen er i hus, vil jeg dog nok have et sabbatår, som blandt andet skal bruges på at træne mig op til den fysisk krævende uddannelse. Under alle omstændigheder er jeg glad for at have HF-uddannelsen at falde tilbage på, konstaterer Line.

Det var Lines klassekammerat, Henriette, der fik overtalt et par af klassekammeraterne til at tage med ud til Rybners’ Rescue Center Denmark for at blive klogere på redderuddannelsen.

- Personligt fik jeg bare endnu mere lyst til at komme i gang. Når jeg er færdig på HF, har jeg lidt ventetid, inden jeg fylder 21 år. Det vil jeg - efter råd fra undervisere og elever på redderuddannelsen - bruge på at få noget erfaring med at arbejde med mennesker, beretter den unge HF-elev.

Henriette.jpeg

Henriette Kørschen Honoré går efter en erhvervsuddannelse til
ambulanceredder, når hun er færdig med HF.