Nyheder

Kort forløb på handelsskolen giver studenter mange muligheder

De stod med studenterhuen i hånden. Med den samt gode karakterer, kan de næsten alt. Men hvad vil de?
Nogle finder ud af, at STX eller HTX måske ikke fører til det de gerne vil. Det fandt Daniel Grandt Jakobsen, Rikke Bolding og Jakob Josefsen, alle fra Esbjerg, ud af. I august begyndte de på Rybners Handelsskole for at blive rustet med handelsskolens grundforløb og siden kunne forfølge en karriere i erhvervslivet. På 18 får de HG med afsætning og virksomhedsøkonomi på B-niveau.

Speditør i Dubai
For Jakob Josefsen var det en stillingsannonce som speditør, der tændte ham. At sørge for at varer for mange penge kommer det rigtige sted hen i verden med gode muligheder for selv at blive udstationeret. Et job i et internationalt miljø. Men han blev klar over, at han ikke havde, hvad der skulle til.

- Jeg læste om en speditørstilling og ville søge det og fandt ud af, at jeg skulle have en HHX, fortæller Jakob Josefsen, som nu har en praktikplads som speditør i Dubai i søgeren.

- Jeg har aldrig været bange for at rejse verden rundt. Det er en af de rigtig store ting, jeg kunne tænke mig. At se verden, inden jeg slår mig ned, fortæller han.

HGsWeb.jpg
Daniel Grandt, til venstre, Rikke Bolding og Jakob Josefsen er kommet i en klasse med et godt sammenhold og gode fester. 

Salg i internationalt miljø
Rikke Bolding kommer, som Jakob Josefsen ønsker, til at arbejde i et internationalt miljø – men med udgangspunkt Certex Peter Harboes kontor på Esbjerg Havn. Hun har praktikpladsen på plads og begynder som salgselev til januar. Certex Peter Harbo er en distributionsvirksomhed inden for løft især til offshorebranchen. En branche, hvor det går hurtigt, og der er store krav til sikkerhed og høje sprogkrav.

- Det bliver rigtig godt, siger Rikke Bolding, som blev overbevist om, at HGs er det rigtige for hende i løbet af uddannelsen.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg ville, så jeg tænkte måske noget kontor, som noget helt andet. Jeg ville stå bedre ved både at have STX og handelsskole. Det er rigtig smart, at man kan tage det på så kort tid, konstaterer hun.

Fra fysioterapi til revisor
Også Daniel Grandt har i løbet af uddannelsen fundet ud af, hvad han vil bruge HGs til. Han var i gang med at læse til fysioterapeut, men blev af personlige årsager nødt til at stoppe. 

- Så jeg tog det her for at prøve noget andet, fortæller Daniel Grandt, som fandt ud af, at en fremtid som revisor ville være noget for ham.

- Jeg kan bedst lide det med økonomien frem for afsætning, siger han.

Lærer fra virkeligheden
De synes, de er blevet klædt godt på i løbet af de 18 uger. 

- Vi lærer nogle ting, som man kommer til at bruge i en virksomhed. Også opgaverne kan for eksempel være regnskaber fra den virkelige verden. Jeg synes, vi har nogle fantastiske lærere, som er gode til at lære fra sig, fortæller Jakob Josefsen, og Rikke Bolding tilføjer:

- De har været ude i virksomheder, så de ved, hvad de snakker om. De har en masse erfaring, som ikke bare kommer fra teori, siger hun.

Og miljøet i klassen har de tre elever også været heldige med:

- Vi tager tit i byen sammen. Alle snakker med alle. Folk er lige det ældre, så man kan bedre snakke med hinanden, siger Rikke Bolding.

FAKTA
HGs er en uddannelse for mennesker, som i forvejen har en studentereksamen fra enten det almene gymnasium eller teknisk gymnasium.

På 12 uger bliver man klar til en elevplads inden for detail, på kontor eller med handel. Tager man ekstra seks uger oveni, får man afsætning og virksomhedsøkonomi på B-niveau. Det er især for folk, som er interesserede i en karriere inden for finans, shipping, økonomi og kontor.

Du kan begynde på HGs den 12. januar. Læs om uddannelsen her >