Nyheder

Teknisk Gymnasium fejrede 146 studenter

dimission6.jpg

Fællessange og en tale fra vicerektor Allan Torntoft Gregersen sendte de unge af sted på deres videre færd mod Esbjerg Torv, studenterrunde og siden det lidt mere alvorlige: deres videre uddannelse. 

- Ingen ved, hvordan samfundet vil udvikle sig de næste 50 år. I har med jeres HTX eksamen fået et stærkt fundament til at bygge en karriere og et arbejdsliv op. Husk nu at bygge noget oven på det, opfordrede vicerektoren, som også roste eleverne for deres indsats.

En af studenterne skal til efteråret deltage i OL i fysik i Kasakhstan, og to af årets studenter har opnået et gennemsnit på 12,3, som kan opnås ved at tage tre højniveaufag.

dimission2.jpg

Men at eleverne ikke kun har siddet med næserne i bøgerne, er der heller ingen tvivl om, sagde Allan Torntoft Gregersen.

- De tre år, I har været elever her på stedet, er de tre år i livet, hvor man udvikles allermest. I vil om mange år kunne huske tilbage på jeres gymnasietid, som en periode hvor der var fuld fart på, og I kunne det hele. Jeg har kun været med jer i et år, men har hørt rigeligt med anekdoter om tiden inden. Jeg har fæstnet mig ved den store grad af energi og virkelyst, der har været hos de elever der involveret sig i elevråd, studietur og festudvalg, sagde han og ønskede tillykke, før han gik over til at uddele eksamensbeviserne til eleverne med et stort opbud af forældre ved kameraerne.

dimission.jpg

dimission5.jpg

 

Før eleverne og forældre kunne skåle i champagnen, uddelte rektor syv legater fra Lida & Oskar Nielsens Fond. De gik til de elever, som opnåede de højeste karaktergennemsnit:

To legater på 4000 kroner til Nikolaj Aamand Witting (12,3) og Anne Birk Jensen (12,3).

To legater på 3000 kroner til Palle Lang Nielsen ( 11,9) og Rikke Haahr (11,9).

Og tre legater på 1000 kroner til Jesper Uglebjerg Henneberg (11,2), Karina Hallum Hansen (10,3) og Pernille Jull Poulsen (10,3).

dimission3.jpg

dimission4.jpg